Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’na: Uçkuru kaptırmışsınız, uçkuru

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu’na: Uçkuru kaptırmışsınız, uçkuru
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kandil’den Pensilvanya’ya kadar terör baronlarının destek açıklamalarına bir kez itiraz ettiniz mi; edemezsiniz. Uçkuru kaptırmışsınız uçkuru. Bay bay Kemal siz LGBT’cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT’ci” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- (Kılıçdaroğlu’nun ‘gerekirse 16’lı masa kuracağım’ açıklaması) 6'lı masa diyordu. Şimdi ne diyor; gerekirse 16’lı masa... Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister irade. Bu millet eser ister hizmet ister... Ülkemiz siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini yaşadık. Bu seçimlerin tıpkı 14 Mayıs 1950 ve 3 Kasım 2002 gibi demokrasi mücadelemizde yeni bir merhale olduğu ortaya çıkacaktır.

- Bu masaya ben kumar masası demedim. Noter masası da demedim. Diyen kim; o masanın etrafındakiler. Güya parlamenter sisteme, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceklerdi. Ucube bir sistemi millete dayattılar.

- Bay bay Kemal, bizim vatandaşımızın hayat tarzıyla yakından uzaktan alakamız yoktur. O sizin derdiniz. Siz bu ülkede milletin hayat tarzıyla hep uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız. Ne dedik seçim öncesi, hadi gel anayasa yapalım. Bak şimdi yine söylüyorum. Eğer dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini anayasa ile teminat altına alalım.

- Kandil’den Pensilvanya’ya kadar terör baronlarının destek açıklamalarına bir kez itiraz ettiniz mi; edemezsiniz. Uçkuru kaptırmışsınız uçkuru. Bay bay Kemal siz LGBT’cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT’ci.

- Buldunuz 2 tane belediye başkanı. Neredeler şimdi; kayıplar. Hadi şimdi yine dolaş. Bütün bunları yapanlar belki utanmadılar. Ama biz onlar adına hicap duyduk. Tarih en adil hakemdir. (DHA)

Politika