Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: Zor sabrediyoruz

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu açıklamalarıyla ilgili "Elinde bir belge yoksa nasıl oluyor da kalkıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'Uyuşturucu kaçakçılığı yaparak bütçesini dengeliyor' dersin. Daha ileri konuşmayayım. Zor sabrediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi İstanbul Belediye Başkan'ına şunu sorması lazım, 'Erdoğan, belediye başkanlığı yaptığı dönemde hangi ülkeden ne kadar kredi çekti?' Şu anda kendi belediye başkanlarına -gerek Ankara gerek İstanbul gerek İzmir- acaba bu tür dış kredide Bay Kemal mi onlara bu parayı, bu krediyi buluyor? Bulduğu zaman da bu krediye teminatı kim veriyor? Teminatı veren kişi benim. Eğer teminat verirsek adamlar kredi veriyor. Öyle rakamlar söylüyor ki ve bu rakamları ne İngiliz bankaları verir ne Deutsche Bank verir ne bir başka yer verir. Vermez" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi için bulunduğu Özbekistan’daki temaslarının tamamlanmasının ardından, ziyaretlerini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“MERKEZ BANKAMIZIN DÖVİZ REZERVİ KONUSUNDA SIKINTILAR SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın internet sitesindeki yayınlanan metne göre, dış politikaya ilişkin soruları yanıtladıktan sonra Erdoğan, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alması konusunda önündeki engellerin yavaş yavaş kaybolduğunu söyledi. Erdoğan, Başbakanlığı döneminde özellikle Merkez Bankası'nda döviz rezervinin bir dönem 135-136 milyar dolara kadar çıktığını, şu anda da döviz rezervinin 115-120 milyar dolar civarında dolaştığını anlattı. Erdoğan, "Yani Merkez Bankamızın döviz rezervi konusunda öyle Bay Kemal'in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil. Biz şu anda hamdolsun iyi bir konumdayız. Ama tabii adamın akıl hocaları kimlerdir bilemem. Yani ne yaptığı belli değil, kurusıkı atıyor. Her şey ortada. Hesap, kitap ortada. Adamın ekonomiden hiç haberi yok." diye konuştu.

“DİYOR Kİ 'VARLIK BARIŞI 9 KEZ YENİLENDİ.' 19 KEZ DE YENİLENİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Varlık Barışı 9 kez yenilendi" yönündeki açıklamalarını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyor ki 'Varlık Barışı 9 kez yenilendi.' 19 kez de yenilenir. Ülkeyi kim yönetiyorsa Varlık Barışı'nın ömrünü uzatmak veya kısaltmak onun elindedir. Biz şu anda bunu 9 kez uzattıysak, süre bittikten sonra gene uzatmak gerekirse gene uzatırız ama anlamıyor adam, bilmiyor. Akıl hocası kimdir? Malum. Şimdi 'Bu Varlık Barışı'ndan gelen para nereden geldi?' diye gösteriyor, 'Esrar, eroin, uyuşturucu kaçakçılığından’ diyor. Hakaret ettiği Bakan'ım çıktı ve kendisine ağır bir ifadeyle 'Sen bunu ispat edemezsen namertsin' dedi.

“ZOR SABREDİYORUZ”

Hadi çık, ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster. Elinde bir belge yoksa nasıl oluyor da kalkıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'Uyuşturucu kaçakçılığı yaparak bütçesini dengeliyor' dersin. Daha ileri konuşmayayım. Zor sabrediyoruz."

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı ziyaretleri ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Şimdi 'Temiz para getireceğim' diyor. Sen kimsin? Hani Londra'ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani affedersiniz İngiltere'de bu kadar enayi var mı, sana kalkacaklar bu paraları verecekler, 'Al Bay Kemal bunu Türkiye'de nerede kullanırsan kullan.' diyecekler."

Bir gazetecinin, bu kaynağın CHP'li belediyelerin projeleri için kullanılabileceğini söylemesi üzerine de Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben belediye başkanlığı yaptım. Hem de İstanbul'da yaptım. Kendi İstanbul Belediye Başkan'ına şunu sorması lazım, 'Erdoğan, belediye başkanlığı yaptığı dönemde hangi ülkeden ne kadar kredi çekti? Bir bak bakalım.' Şu anda kendi belediye başkanlarına -gerek Ankara gerek İstanbul gerek İzmir- acaba bu tür dış kredide Bay Kemal mi onlara bu parayı, bu krediyi buluyor? Bulduğu zaman da bu krediye teminatı kim veriyor? Teminatı veren kişi benim. Eğer teminat verirsek adamlar kredi veriyor. Bilmiyor ve öyle rakamlar söylüyor ki ve bu rakamları ne İngiliz bankaları verir ne Deutsche Bank verir ne bir başka yer verir. Vermez." (ANKA)

Politika