Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısını yorumladı: Kamu düzenine ciddi bir tehdit

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısını yorumladı: Kamu düzenine ciddi bir tehdit
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu’nun paylaştığı ve bürokratlara hükümetin yasadışı emirlerine uymama çağrısı yaptığı videoya "Öncelikle bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Angola ve Togo'ya yapacağı ziyaretler öncesi açıklamalarda bulundu. 

Yolculara kapatılan ama Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Atatürk Havalimanı'nda konuşan Erdoğan, yapacağı ziyaretlere ilişkin bilgi verdikten sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı ve bürokratlara yönelik "18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin" dediği videoyu değerlendirdi.

Erdoğan şunları dedi:

"Öncelikle bu açıklama CHP zihiyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı değildir. Hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. 

Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir.

Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı, boş heves. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum. Bay Kemal’in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka uygun yapma mecburiyetindedir.

Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin?

Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19 -20 yıl içinde böyle bir şey duydun mu?Yerel seçimlerde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini ve hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi bu değil. Şimdi bir de tarih veriyor. Haydi bakalım göreceğiz ne yapacağını. Bay Kemal bu alan boş değil. Bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır."

 

Gündem