Erdoğan'dan köprü, otoyol fiyatlarıyla ilgili eleştirilere yanıt: "İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz”

Erdoğan'dan köprü, otoyol fiyatlarıyla ilgili eleştirilere yanıt: "İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin istişare toplantısında, otoyol ve köprü fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili eleştirilere karşılık "İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” ‘Yollar, köprüler pahalı’ deniyor da, Binali Bey’in bir sözü var; ‘En pahalı hizmet, olmayan hizmettir’ diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz” dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden otomobille geçişin 200 lira olduğunu açıklamıştı. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre  AK Parti'de bazı milletvekilleri istişare toplantılarından geçiş ücretlerinin yüksek olduğuna ilişkin eleştirileri hatırlatıp sahada vatandaştan bu yönde şikayetler geldiğine dikkat çekti.
Habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu eleştiriler karşısında “Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” dedi.
Erdoğan, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile ilgili söylemleri, yapılan işleri gölgelemek isteyenlerin gündeme getirdiğini belirterek “Çanakkale Köprüsü’nü düşünün, bir maliyeti var. Ama avantajlarına bakın. Feribot kalkmadığı zaman ne olduğuna bakın. Hizmetler aksıyordu. Osmangazi Köprüsü’ne bakın... Kaybedilen zamana... Şimdi de zamandan edilen tasarrufa bakın. ‘Yollar, köprüler pahalı’ deniyor da, Binali Bey’in bir sözü var; ‘En pahalı hizmet, olmayan hizmettir’ diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

HABERİN TAMAMI

Gündem