Erdoğan'dan mesaj: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız

Erdoğan'dan mesaj: Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rekor seviyelere ulaşan enflasyonda yılbaşında itibaren düşüş sinyali verdi.

'Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri' programına video mesaj gönderen Erdoğan, dünyanın son 3 yıldır salgınla başlayan, ardından sıcak çatışmalar, bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Erdoğan ,son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan enerji, gıda ve ham madde fiyatlarıyla, buna bağlı olarak ortaya çıkan enflasyon sorununun hiçbir ayrım gözetmeden tüm ekonomileri zorladığını kaydetti.

Erdoğan, faizleri artırarak enflasyonu düşürme üzerine kurulu klasik yöntemlerin şimdiye kadar beklentileri karşılayamadığını gördüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, bu tarz politikalarla enflasyonu dizginlemeye çalışan pek çok ekonominin bugün hayat pahalılığının yanında istihdam kayıplarıyla da mücadele ettiğini aktardı.

Türkiye'deki gelişmelerden söz eden Erdoğan, şu ifadeyi kullandı: "Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız." (Kısa Dalga)

Ekonomi