Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Tüm terör örgütleri ile anlaştılar

Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Tüm terör örgütleri ile anlaştılar
Erdoğan, Millet İttifakı hakkında "Tüm terör örgütleri ile anlaştılar. O da yetmedi. Emperyalistlerin ve tefecilerin desteğini aldılar" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Millet İttifakı hakkında "Tüm terör örgütleri ile anlaştılar. O da yetmedi. Emperyalistlerin ve tefecilerin desteğini aldılar" dedi.

'Tüm terör örgütleri ile anlaştılar'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun önüne türlü türlü engeller çıkarmak için çalışıyorlar. Ne yaptılar bunlar? Yedili bir masa kurdular. Kumar masası. Yetmedi. PKK ve FETÖ… Tüm terör örgütleri ile anlaştılar. O da yetmedi. Emperyalistlerin ve tefecilerin desteğini aldılar. Dikkat ederseniz. Bu koalisyonda her şey var. Ne ararsan bulunur, derde devadan gayrı… Ama milletin kendisi yok. Vizyon zaten yok… Bunların ülkeye ve millete vaatleri bulunmuyor."

'Kamudan atılan teröristleri yeniden devlete dolduracaklar'

"Tek yapacakları iş: Ortaklarının altına birer Cumhurbaşkanı Yardımcılığı koltuğu çekmek. Mavi boncuk dağıttıkları herkese bakanlık vermek. Kamudan atılan teröristleri yeniden devlete doldurmak. Hazineyi tam takır edip; ülkeyi yeniden işçi, memur ve emekli maaşı ödeyemez hale getirmek. Bunlar geçmişte bunu yaptı… Bunları ödeyebilmek için Türkiye’yi tekrar eski Hazine’nin başındaki ile beraber, bir sözcüleri var ya… Birlikte, otelde kapalı kapılar arkasında IMF ile görüştüler."

Davutoğlu ve Babacan'a atıf

"Biz ne yaptık? Bu masanın etrafından olanlardan bir tanesi benim bir zamanlar bakanımdı. Davos’ta oturduk, IMF’nin başındaki ile konuşuyoruz. O, şimdi altılı masanın etrafında olan kişi de o zaman benim bakanım. Ve dedim ki ben, IMF’nin başındaki o zata: Bak dedim ikide bir Türkiye’ye adamlar gönderiyorsunuz. Türkiye’ye ben yönetiyorum, siz değil. Siz, taksitlerinizi almaya geliyor musunuz? Geliyorsunuz. Taksitinizi alıyor musunuz, alıyorsunuz. Devam ettik. 2013’te bu ödemeyi bitirdik. IMF’yi defettik. Ama CHP’ye sorarsan, ne diyor, ‘IMF ile görüşmemiz lazım.’ O sizin işiniz. Altılı masa… Rabbim size zaten size bu fırsatı vermeyecek de… Biz kendi kendimize yeteriz. 23 buçuk milyar dolar olan IMF borcunu 2013’te sıfırladık, bitti. O zaman Merkez Bankamızın rezervi de 22 buçuk milyar dolardı. Şimdi hamdolsun, 100 milyar doların üzerine, Merkez Bankası’nın rezervi çıktı."

'Bay Bay Kemal ülkeyi tefecilere pazarlamıyor mu?'

"10-11 tane büyükşehir belediyeniz var. Yaptığınız bir şey var mı? İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de yaptıkları bir şey var mı? Yok. Yapamazlar. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Şimdi bunlar, bir şey yapıyorlar. Nedir o? Her ortağa bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı vereceğiz diye kendileri söylemediler mi? Her gittiği yerde Bakanlık dağıtmaya başlamadı mı?.. Benim milletim, bu çocuk katilini dışarı çıkarma sözü verenlerle beraber olur mu? Bu Selo ile beraber olur mu? Onun için 14 Mayıs’a kaldı 28 gün. Durmak yok… Yurt dışından Bay Bay Kemal 300 milyar dolar getireceğim diyerek, ülkeyi tefecilere pazarlamıyor mu? Sen hangi makamdasın da şu anda tefeciler sana böyle bir parayı vereceğinin sözünü veriyor? Biz devlet yönetiyoruz. Peki sen, bakkal dükkanı bile yönetmedin. Tefeciler iki gün sonra, alacakları için devletin gelirlerine el koyunca maaşları kim ödeyecek?" (ANKA)

Politika