Erdoğan'dan Muharrem İnce açıklaması: Doğrusu üzüldüm

Erdoğan'dan Muharrem İnce açıklaması: Doğrusu üzüldüm
Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilme nedenini bilmediğini belirterek, “Anlamak mümkün değil” diyen Erdoğan, üzüldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak mitinginde konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine değinen Erdoğan, “Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Tabi niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi ama ne oldu da acaba çekildi bilemiyorum. Şimdi tabi biz yola diğerleriyle devam ediyoruz” dedi.

Erdoğan, alanda 100 bin kişi olduğunu iddia ederek, “Bay bay Kemal duysun. Yolların kenarları gümbür gümbürdü. 2007'de vesayete meydan okurken yaşadığımız duyguları hissettim” diye konuştu.

LGBTİ’leri ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “PKK'lıların, FETÖ'cüleri cezaevinden salma sözüyle birilerine şirin görünebilirsin ama milletim bunu affetmez Kılıçdaroğlu. 51 Kürt kardeşlerimizin ölüm emrini veren Selo'yu kurtarmak için çabalıyorlar. Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Neye göre, kim veriyor bu paraları. Şimdi bir de LGBT çıktı, İstanbul'un belli semtlerinden alkış alabilirsin ama bu milletim bu ülkeyi sana emanet etmez. Güçlü aileler güçlü milleti oluşturur. Bu güçlü millet bu LGBT'cilerden değil, namusu güçlü olanlardan oluşur” ifadelerini kullandı.

“Kimi kaset ile çirkinleşiyor”

“Bizi havayı germekle suçluyorlar” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Teröristler neler yapıyor bunu konuşmuyorlar. Milletimiz söz konusu olduğunda kimseyi gözümüz görmez. Çirkinleşen taraf kaybedeceğini anlayan taraftır. Kimi FETÖ usulü kaset ile çirkinleşiyor, kimi dili ile çirkinleşiyor. Yürüttüğümüz her mücadeleyi, her kazanımı milletimiz ile gerçekleştirdik.”

Melih Gökçek'i övdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da eleştirip, istifa ettirdiği Melih Gökçek’i öven Erdoğan, “Ankara'da altyapı adına mevcut belediye başkanı bir şey yaptı mı? Ne yapıldıysa Melih Bey döneminde yapıldı. Pazar günü bunlara bir ders verelim ardından da 2024'te yerel yönetimler dersini verelim" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika