Erdoğan - Macron görüşmesinde Suriye ve Libya'da çözüm konuşuldu

Erdoğan - Macron görüşmesinde Suriye ve Libya'da çözüm konuşuldu
NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Brüksel'e gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan temaslarına Fransa ve İngiltere liderleriyle ikili görüsmelerle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Brüksel'deki ikili temasları kapsamında Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile görüştü. İki liderin görüşmesinde, ikili ilişkilerde son aylarda gerilime de neden olan konular ele alındı.

Emmanuel Macron, twitter'dan yaptığı fotoğraflı paylaşımında, NATO Liderler Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun bir görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

2019 yılında NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği yönündeki açıklamaları tartışmalara neden olan Fransa Cumhurbaşkanı, bugün yaptığı açıklamada Batı'nın savunma konusundaki birliğinin önemine dikkat çekti ve "Avrupa'nın görevi yarının dünyasında dengeleyici güç olma rolünü oynamasıdır" dedi. Macron ayrıca, NATO üyesi ülkelere de dayanışma çağrısında bulunarak "Bizi birbirimize bağlayan değerler ve NATO'nun temellerini oluşturan ve onu kuvvetli kılan kurallar ve prensipleri açıkça güçlendirelim" ifadelerini kullandı.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, ülkeler arasındaki son durum ve bölgesel gelişmelerin ele alınmış olması bekleniyor.

ERDOĞAN-MERKEL GÖRÜŞMESİ

Erdoğan son olarak Brüksel'deki ikili temasları kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile NATO Karargahı'nda görüştü. Erdoğan ve Merkel'in NATO Zirvesi kapsamındaki görüşmesi de basına kapalı gerçekleşti.

Yarım saat süren görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

DW,dpa / ETO,ET

© Deutsche Welle Türkçe

Dünya