Erdoğan'dan, Netanyahu'ya: 'Eceli yakındır'

Erdoğan'dan, Netanyahu'ya: 'Eceli yakındır'
Milli Türk Talebe Birliği 62. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu terör devletinin başında olan kişi de ne yazık ki İsrail'i şu anda adeta İsrail halkını isyan ettiriyor ve onları kendine karşı isyan ettirir hale getirmiştir. Onun için eceli yakındır. Bu suçun mutlaka uluslararası düzeyde takip edilmesi, soruşturulması ve zalimlerin hak ettikleri cezaları almaları şarttır" dedi.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) kuruluşunun 106. yılında, birliğin Fatih'teki binasındaki toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Birlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, AKP İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve MTTB Başkanı Tahsin Başarı katıldı.

Konuşmasında İsrail-Filistin çatışmalarına yer veren Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şunlardı:

- "Söylüyorum, dün de söyledim. İsrail bir terör devletidir. Bu terör devletinin başında olan kişi de ne yazık ki İsrail'i şu anda adeta İsrail halkını isyan ettiriyor ve onları kendine karşı isyan ettirir hale getirmiştir. Onun için eceli yakındır. Bu suçun mutlaka uluslararası düzeyde takip edilmesi, soruşturulması ve zalimlerin hak ettikleri cezaları almaları şarttır. Aksi takdirde dünyada hiçbir birey, hiçbir toplum kendini güvende hissedemez. Arkasına Amerika ve Avrupa gibi güçleri alan her terör oluşumu insanları dilediği gibi katledecek, soykırıma varan vahşetler uygulayacaksa dünya düzeni tümden bozulmuş demektir."

f-osa4rxaaauehs.jpg

- "İsrail, bölgedeki her devleti tahrik eder hale geldi. İşi gücü bu. Avrupa ve Amerika kendi güvenlik ve refahları dışında hiçbir şeyi umursamıyor. İslam ülkeleri maalesef. Kudüs meselesi gibi en temel konularda bile güçlü bir duruş sergileyemiyor."

- "Üzüntüyle ifade etmem gerekir ki, Gazze meselesinde böyle bir güç birliği henüz oluşturamadık. Bugün İsrail, Gazze'de ve diğer Filistin şehirlerinde hatta buralara komşu ülkelerde hunharca insan öldürebiliyorsa, bunun sebebi onun gücü değil, İslam aleminin dağınıklığıdır. Batılı ülkelerin yönetimleri adeta İsrail'in esiri olmuş durumdayken, aynı ülkelerin halklarında yaşanan uyanış ve giderek yükselen itirazlar bize insanlık adına umut veriyor. İngiltere'de caddelerin halini görüyorsunuz, Fransa'da görüyorsunuz. Amerika'da görüyorsunuz. Dün Berlin'de, görüyorsunuz. Demek ki ya Kahhar ismi şerifiyle başka bir uyanış tecelli ediyor."

f-osa4rw8aakcvj.jpg

- "İsrail'in Gazze'de ve diğer Filistin şehirlerinde uyguladığı devlet ve işgalci terörü bir insanlık suçudur. Soykırımdır, şu anda 2 bini aşkın avukatla inşallah bu soykırımı bizler gerekli olan yerlere şikayetini edeceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Bu işi yarı yolda bırakamayız ve bu bedel ödenecek."

- "Bütün Batı dünyası Haçlı emperyalist yapı bir arada. Birbirinden ayrı yanları yok. Dün akşamki ziyaretimde de ne yazık ki bunları gördüm. Cumhurbaşkanında da bunu gördüm diğerinde de. Yatıyorlar kalkıyorlar, söyledikleri şey Hamas da Hamas. Neymiş, 7 Ekim'de Hamas'ın çıkışı, işte bu hali ateşledi diyorlar. Kendilerine şunu söyledim. Şu anda 13 bin çocuk, kadın, yaşlı İsrail tarafından öldürüldü. Bunu niye konuşmuyorsunuz? Rehineler… İsrail'in elindeki rehineler ne olacak? 10 bine yakın İsrail'in elinde şu anda rehine var. Hadi Almanya olarak siz onları verme adımını atın, biz de şu anda Hamas'ın elindekileri almanın gayreti içerisine girelim. Var mısınız buna? Evet diyemiyorlar. Bir hafta sonra İsrail'e gidecek Cumhurbaşkanınız. Atın bu adımı. Biz de karşı adımı atalım. Başka türlü bu olmaz." (DHA)

Gündem