Erdoğan İstanbul için yerel seçim çalışmasını başlattı: Yeniden İstanbul

Erdoğan İstanbul için yerel seçim çalışmasını başlattı: Yeniden İstanbul
Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında İstanbul mesajı verdi, "Bugün bir başlık atıyorum; Yeniden İstanbul..." dedi. Erdoğan konuşmasında, Özgür Özel'in opera sanatçısı Pervin Chakar'ı dinlemeye gitmesini de hedef aldı: "El etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar."

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında İsrail ve Filistin arasında yaşananlara değindi. "Gazze'deki İsrail zulmüne maruz kalanların 7 Ekim'den beri yaşadıkları tam bir cehennem" diyen Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında ise 'Gazze kasabı' nitelendirmesi yaptı. Erdoğan ayrıca İstanbul Sözleşmesini, LGBTİ+'ları, opera sanatçısı Pervin Chakar'ı dinlemeye giden Özgür Özel'i de hedef aldı.

Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına dair şunları söyledi:

"Gazze'deki İsrail zulmüne maruz kalanların 7 Ekim'den beri yaşadıkları tam bir cehennem. Yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz İsrail'in saldırılarında şehit oldu. Gazze'deki binaların 3'te 2'si yıkıldı ya da tahrip oldu. Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu adını tarihe şimdiden 'Gazze Kasabı' olarak yazdırmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı yardımlardan da bahsetti. 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci geminin Gazze'ye gideceğini söyleyen Erdoğan, Gazze'de çatışmalara verilen insani arada rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarını arttıracağını kaydetti.

"Yunanistan ziyaretimizin yeni bir sayfa açmasına vesile olmasını diliyorum"

Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasında diğer konulara dair öne çıkanlar şöyle:

"Dış politikada dostlarımızın sayısını artırma, hasımlarımızın sayısını azaltma stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Biz diplomasiyi, bir tarafın kaybettiği, diğer tarafın kazandığı 0 toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz. Kazan kazan ilkesinin hayat bulduğu önemli bir imkandır. Özellikle komşularımızla aşılamayacak hiçbir sorunumuz olmadığı inancındayız. 7 Aralık'taki Yunanistan ziyaretine yaklaşımımız da böyledir. İhtilaflarımız dün de vardı, bugün de olacak. Ama bu ortak paydada buluşamayacağımız anlamına gelmiyor. İş birliğimizi geliştirebileceğimiz pek çok başlık var. Ziyaretin yeni bir sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum.

"Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu" sözü

Deprem konutlarını tamamlamak için çalışan firmalara destek vereceğiz. Yoğun talebin yapım işlerinde maliyetleri artırdığının farkındayız. Şirketlerimize yardımcı olmak adına yapım işlerine ek fiyat farkı ve süre uzatımı verilmesine imkan tanıyoruz. Depremden önce ihale edilen yapım işi sözleşmelerini zamanında tamamlanmasında sorunlar yaşandığını gördük. Yatırımların planlanan zamanda tamamlanması için devlet olarak yük alıyoruz. Bizim görevimiz işini düzgün yapana destek olmak, aşırı kâr peşinde koşanlara fırsat vermemek. Önümüzdeki aydan itibaren yapımı tamamlanan deprem konutlarının teslimine başlıyoruz. Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini hak sahibi depremzedelerimize teslim etmeyi planlıyoruz.

Çalışan emekliye 5 bin TL ödeme

Emeklilerimizle ilgili son müjdemizi de paylaştık. 5 bin TL ödeme kararımızı çalışan emeklilerimizi de kapsama alıyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra çiftçi ve Bağ-Kur'lular dahil, çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerimizi yapacağız. 15.2 milyon emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL ödemiş olacağız. Kararımızın emeklilerimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

İstanbul Sözleşmesini hedef aldı

İstanbul Sözleşmesi'nden ülkemizin çekilmesine dair marjinal çevrelerin yürüttüğü kampanyaların temeli yoktur. Şiddet meselesini bu sözleşmesi ile irtibatlandıranların amacı kadına yönelik şiddet değil. Bunlar kadına şiddetten rahatsız olsalardı bölücü terör örgütünün kuyruğuna takılmazlardı. Bunların kadın haklarıyla ilgili derdi olsaydı, bölücü alçakların katlettiği kadınlarımızın hatırlarına sahip çıkarlardı.

LGBTİ+'lar için: Bu sapkın, sapık akımlar

İstanbul Sözleşmesi'ni dillerine dolayanların aileyi güçlendirme çalışmalarımızdan rahatsız olmaları da şaşırtıcı değildir. Bu yapıların temel hedefi toplumsal yapımızı çökertmektir. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz, LGBT. Bu sapkın, sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Aile kurmak isteyenlere finansal destek veriyoruz. Gençlerimize 150 bin liralık evlilik kredisi imkanı sunacağız.

Özgür Özel'in Pervin Chakar'ı dinlemeye gitmesini hedef aldı

Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi, kahvaltı yapmayı, seçim ittifakı kurmayı marifet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar. Biz şehit analarıyla, Diyarbakır anneleriyle, darbecilere meydan okuyan yiğit kadınlarımızla yol arkadaşlığı yapacağız.

CHP'nin gölge kabinesi için: Ortada fol yok yumurta yok

Kabine üyelerimize özenip kendilerince bazı atamalar yapmışlar. Bunların ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olma sevdasını 14-28 Mayıs seçimlerinden hatırlıyoruz. O zaman da erken gaza gelip kendilerini komik duruma düşürmüşlerdi. Bize bakarak belki milletin gönlüne nasıl girileceğini, dürüst ve temiz siyasetin nasıl yapılacağını anlarlar. Hızlarımıza yetişebilirlerse bizden öğrenecekleri çok şey var. Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne kasaba.

Bugün bir başlık atıyorum: Yeniden İstanbul

Rakiplerimizin karşımızdakiler değil asıl onları kontrol edenler olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Gençler unutmayın bugün bir başlık atıyorum; Yeniden İstanbul... Bizim kuklalarla ve kuklacılarla işimiz yok. Biz kuklacıyı da parmağında oynatan üst akılla mücadele ediyoruz. Seçim takvimimiz işliyor. 4 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi önceliklerimize göre yürüteceğiz. Belediye başkan adaylıkları için başvurular sona erdi. Elektronik ortamda illerimizin temayül yoklamalarını yaptık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile görüşmelerimiz ilerliyor." (Kısa Dalga)

Politika