Erdoğan'dan öğretmenlere: Bırakın boykotu, öğretim mimarı mısınız çapulcu olarak dolaşanlardan mı?

Erdoğan'dan öğretmenlere: Bırakın boykotu, öğretim mimarı mısınız çapulcu olarak dolaşanlardan mı?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretmenlere 'kariyer sınavı'nı boykot etme çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 bin öğretmenin ataması için Beştepe'de düzenlenen programda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kariyer sınavı' için öğretmenlere yaptığı boykot çağrısına karşı çıktı. Erdoğan, "Türkiye'ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı art niyetli girişimdir. Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?" dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sevincinizi, heyecanınızı paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerin de katılmasıyla öğretmenlerimizin sayısını 1 milyona çıkarmış bulunuyoruz. Bu sayı göreve geldiğimizde 526 bin civarındaydı. 750 bin öğretmeni bu arada biz atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık. Boş geçen dersler sorununu neredeyse tamamen çözüme kavuşturduk. Eğitim bütçemizi 304 milyar liraya çıkartarak, okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlarla donatarak son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık. 28 Şubat sürecinde kılık kıyafetlerinden dolayı istihdam hakları da ellerinden alınan kadınlarımıza yönelik adaletsizliği giderdik. 1 milyonu aşkın öğretmenimizin yüzde 60'ını kadınlar oluşturuyor.

Bizden önceki iktidarlar Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden siyaset yaptı. Sürüncemede bırakılan bu meseleyi biz çözdük. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde öğretmenlerimiz müstakil meslek kanununa kavuştular. Öğretmenlerimize ilave mali haklar da tanıdık. Bu kazanımlar ülkemizde birilerini rahatsız ediyor. Türkiye'ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı art niyetli girişimdir. Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavruları ile haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine pirim vermeyeceğini biliyorum. Ücretli çalışan öğretmenlerimizin ücretlerine dair iyileştirmeler yaptık. Usta öğreticilerimizin ücretlerinde yaklaşık yüzde 70'lik artış yaşandı. Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceğiz.

Salgın sürecinin en fazla etkilediği alanların başında eğitim gelmektedir. Sosyal medya mecralarından yayılan popüler kültürün zararlı etkilerinden evlatlarımızı korumamız gerektiği anlaşılıyor. "

Gündem