Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu

Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ile ilgili, "Bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu, Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü" dedi. Erdoğan, Gezi Parkı eylemcileriyle ilgili de 'Camide içki içtiler' iddiasını tekrarladı

İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Davası kararları ve Osman Kavala'yla ilgili, "Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu ve Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"En son bir zat ile ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu. Gezi Olayları'nın perde arkası koordinatörüydü. Kızlarımızın başörtüleriyle Üniversite kapılarında süründürüldüğü dönemden şimdi güvenlik güçlerimizin onları teminat altına aldığı döneme geldik.

Dolmabahçe Camii'yi hatırlayın. Bira kutularıyla oturan o müptezeller. Camiiden buradaki makamımıza kadar geldiler, Gezi'cilerle birlikte Taksim meydanına yürüdüler.

İşte o Geziciler maalesef o gün orada kaldılar ve bunu ne adına yaptılar, çevre adına yaptılar. Bu nasıl çevrecilik. Çevreciliğin destanını biz yazdık. 5 milyon civarında fidan dikerek yaptık. 12 tane ağacın bir başka yere nakline ne dediler. Bak ağaçları söküyorlar.

Cumhuriyet mitingleriyle darbe çağrısı yaptılar. 3678 garabetiyle meclis iradesini gasp etmeye çalıştılar. Siyasi suikastlerle kaosa sürüklemeye kalktılar. Partimizi kapatmaya çalıştılar." (DHA)

Gündem