Erdoğan'dan Suriyeli mülteciler açıklaması: Evler bitince dönüşlerini sağlayacağız

Erdoğan'dan Suriyeli mülteciler açıklaması: Evler bitince dönüşlerini sağlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi tartışmaların gündemine oturan Suriyeli mültecilerle ilgili, "Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitmesiyle birlikte oraya dönüşünü sağlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin grup toplantısının ardından Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugüne kadar 500 bin Suriyeli'nin gönüllü olarak döndüğünü hatırlatarak "Bayramda gidenlere müsaade etmeme değerlendirmemiz var" açıklaması hatırlatıldı.

Erdoğan, ''Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye'deki briket ev inşaatı bittikten sonra o bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir" diye konuştu.

EMEKLİ İKRAMİYESİ: BİLGİN NE DEDİYSE DOĞRUDUR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine de Erdoğan, ''Bakan Bilgin ne dediyse doğrudur" diye konuştu.

Bilgin, "Bayram ikramiyesinde artış yapılması gündemimizde yok. İki bayramda maliyeti 25 milyar lira. Bayramdan önce 28-29 Nisan'da ödemeler 1100 lira olarak ödenecek" demişti. (Kısa Dalga)

Politika