Erdoğan’dan Suriye’ye kara harekatı mesajı: Bizim için en uygun vakitte

Erdoğan’dan Suriye’ye kara harekatı mesajı: Bizim için en uygun vakitte
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’ye kara harekatı mesajı verdi. Erdoğan, “Bizim için en uygun vakitte teröristlerin tepesine bineceğiz” dedi. Seçim öncesinde daha uzlaşmacı bir tavır sergileyeceği konuşulan Erdoğan “Bizde gül de var, gürz de” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süredir gündemde olan “Suriye’ye kara harekatı”na ilişkin mesajlarını daha belirgin ifadelerle verdi. Erdoğan, “Bizim için en uygun vakitte teröristlerin tepesine bineceğiz” dedi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın mesajlarından bazıları özetle şöyle:

İSTİKLAL SALDIRISINI TİMSAH GÖZYAŞLARIYLA KINAYANLAR: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı, failleriyle ve onların bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ile ona yardımcı olan çok sayıda kişi ülkemiz içinde ve dışında bulundukları yerlerde yakalanarak adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme karışanlar nerede olursa olsun mutlaka bulunacak.Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik saldırılara karışan teröristlerle, onlara yardım eden herkesi yakalama kabiliyetine sahiptir. İstanbul'daki eylemi timsah gözyaşı ile kınayanların gerçek yüzleri operasyonlara verdikleri tepkilerle ortaya çıkmıştır.

BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKMA HAKKIMIZ VAR: Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın gerisinde çok somut gerekçeler, inkarı mümkün olmayan hakikatler var. Suriye sınırlarımızdaki illerimize son günlerdekiyle birlikte 764 havan, roket, füze saldırısı yapılmıştır. Bu saldırılarda 32 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bazı gafiller Türkiye'nin harekâtlarını ve terör örgütlerinin yöntemlerini kavrayamamış olsa da hamdolsun milletimiz her şeyin farkındadır. Hatırlayın, göreve geldiğimizde terör Türkiye'nin sorunlarının sıralamasında birinci sıradaydı. Peki, şimdi nerede? Şimdi artık geride. Bu bir iradenin, bu milletin iktidarına olan güvenin eseridir. Geçtiğimiz yeni yılda ülkemiz sınırları içindeki yerleşim yerlerinde PKK ve bağlantılı örgütler tarafından yapılan 87 ayrı terör eyleminde ise 153 güvenlik görevlimiz ile 173 vatandaşımız şehit olmuştur. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 13 bin 500'ü bulmaktadır.

KARA HAREKATI EN UYGUN VAKİTTE: Ölü, yaralı veya sağ olarak yakaladığımız teröristlerin donanımları ile eğitim gördükleri yerler, Suriye'de farklı isimlerle sahaya sürülen örgütün bizzat PKK'nın kendisi olduğunu teyit etmektedir. Artık kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesine tahammülümüz olmadığını buradan ifade etmek isterim. Uçaklar, SİHA'lar, toplarla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Sınırlarımızın tamamını güvenlik şeridi ile kapatma kararlılığımız her zamankinden daha güçlüdür. Bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanları da adım adım halledeceğiz. Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Bizim için en uygun olan zamanda karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el-Arap'tan başlayacağız.

BETON TÜNELLERİN MEZARLARI HALİNE GELECEĞİ GÜN: Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Geçmişten aldığımız dersler ışığında milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, ona göre hareket ediyoruz. En çok da belaltı vuruşlara tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. İstanbul'da bomba patlatarak Türkiye'nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Diplomatik ve ekonomik şantajlarla ülkemizi Türkiye Yüzyılı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Biz artık bu safhaları geçeli çok oldu. İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan Türkiye'yi hala sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız. Beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye'nin harekât yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Bu harekâtlar Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır.

HAKSIZLIĞI F-35’TE DE YAŞADIK: Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı, adaletsizliği, nobranlığı kazısak altından hep aynı anlayış çıkıyor. Biz bunu AB tam üyeliğimizin engellenmesinde, ABD ile aramızda vuku bulan F-35 krizinde, sınırlarımıza füzeler yağarken ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürülmesinde, Kıbrıs konusunda enerji anlaşmalarına kadar Akdeniz’deki her tartışmada, yaptığımız fedakârlıkların görmezden gelinmesinde yaşadık.

KILIÇDAROĞLU’NA, “GAFİL, NAMERT, HAYSİYET FUKARASI” DEDİ: Özellikle SGK Genel Müdürlüğü dönemi hariç herhangi bir bilgisi, kabiliyeti olmayan CHP Genel Başkanı'nın devleti yönetmek sorumluluğu nutukları atması ise ayrı bir komedi olarak karşımıza çıkıyor. Kağıthane'yi Kağıttepe diye söyleyen kişiden bu ülkeye Cumhurbaşkanı olur mu? Söyleyeceklerimin hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir. Haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini borsasının yükselişi üzerinden hançerlemek isteyen bir sefil, sorunmluluk lafının yanına yaklaşamaz.

Yurtdışına gittiğinde ne kadar terör örgütü destekçisi varsa onların ekmeğin yağ süren bir gafil sorumluluk lafı ile yanyana gelemez. Terör örgütü güdümündeki partiyi ülke yönetimine ortak etmek isteyen bir namert sorumluluktan sözedemez. Devraldıkları belediyelerde yapılanları yaşatmayı beceremediklerinden sorumluluk diyerek ortalıkta dolaşması kadar yüzsüzce bir tavır olamaz.

“POZİTİF SİYASET”İ BÖYLE AÇIKLADI: BİZDE GÜL DE VAR, GÜRZ DE VAR: Siyasi hayatında ilk kez vizyon açıklamaya hazırlandığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk. Bizim asıl yarışmak istediğimiz alan, asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burasıdır. Biz muhalefetle polemik siyasetinde değil, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz. Muhalefetle mesaimizi yalanlarına cevap vererek değil, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun benzeri gayretlerini konuşarak yürütmek istiyoruz. Bize projelerle gelin canımızı yiyin. Yeter ki artık kısır siyasi çıkarlarınız için kendi ülkenize, insanınıza ihanet derecesine varacak tavırlardan uzak durun. Muhalefet pozitif siyasette samimiyse buradan Cumhur İttifakı adına söz veriyorum, kendilerinin hiçbir eksikliklerini yüzlerine vurmayacağız. Hiçbir gafları ile dalga geçmeyeceğiz. Çünkü Türkiye eski devir kalıntısı siyaset tarzından artık çok yoruldu. Eski usulle devam etmeye kalkarlarsa kimse kusura bakmasın, milletimizin geleceğine karanlık hesaplara kurban etmeyiz. Bizde gül var ama bizde gürz de var. Kim hangisini isterse onunla karşısına çıkarız.

(Kısa Dalga)

Gündem