Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası’nın satıldığı iddialarına yanıt: 'Yüzde 51 bize aittir, yüzde 49 Katar'a aittir'

Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası’nın satıldığı iddialarına yanıt: 'Yüzde 51 bize aittir, yüzde 49 Katar'a aittir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni Altay Tankı'nın Testler İçin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Teslim Töreni'nde muhalefetin Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satıldığı iddialarına dair konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni Altay Tankı, Sakarya Arifiye'de düzenlenen törenle testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

Erdoğan burada, 'Yeni Altay Tankının Testler İçin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Teslim Töreni'nde muhalefetin Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satıldığı iddialarına dair konuştu.

'Adamın hayatı yalan'

Erdoğan "Arifiye tesislerinde diyorlar ya burayı Katar'a sattık, her şey burada. Adamın hayatı yalan. Başka bir sermayesi yok. Burada yüzde 51'i bize aittir, yüzde 49 Katar'a aittir" dedi ve ekledi:

"Bütün bunları bilmeden yalan üstüne yalanla burada bütün siyasi sermayesini tüketmeye çalıştılar. Bu eserler bu şekilde ortaya çıkıyor. Hamdolsun BMC firması güç kazandı ve kazandığı gücüyle beraber de yatırımlarına devam ediyor."

'Böyle bir şey söz konusu değil'

2002 yılında sadece 62 savunma projesi yürütülürken, bugün bu sayının 750’yi geçtiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hani diyorlar ya Katar'a sattılar diye. Her şey burada. Böyle bir şey söz konusu değil. Yüzde 51'i bize yüzde 49'u Katar'a aittir. Bütün bunları bilmeden yalan üstüne yalanla burada bütün siyasi sermayesini tüketmeye çalıştılar. Bugün dünyada parmakla gösterilen SİHA'larımızın savaş gemilerimizin her biri böyle ortaya çıktı. Burada da işte önce paradigmayı değiştirmekle başladık."

'Artık NATO üyesi ülkelere de platform ihraç eder hale geldik'

“Savunma projelerimizin toplam bütçesi 2002 yılında 5 buçuk milyar dolarken, ihale sürecindeki projeler dahil 75 milyar dolarlık proje hacmine ulaştık. Nereden nereye. Bundan 20 yıl önce sadece 248 milyon dolar savunma sanayi ihracatı varken, geçtiğimiz sene sonu bu alanda 4 milyar 400 milyon dolar ile rekor kırdık. Artık NATO üyesi ülkelere de platform ihraç eder hale geldik." (Kısa Dalga)

Gündem