Erdoğan'dan Gelecek Partisi'ne: Hepinizi bekliyoruz

Erdoğan'dan Gelecek Partisi'ne: Hepinizi bekliyoruz
Politi-CAST’te gazeteci Sedat Bozkurt ve Berna Can, Türkiye siyasetinin sıcak konularını masaya yatırdı.

Kısa Dalga- Politi-CAST’te öne çıkan konu başlıkları arasında Selim Temurci'nin AKP'ye dönüşü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sürecinde Meral Akşener'in desteği, CHP'nin toparlanma çabaları ve 15 Temmuz'un siyasetteki etkisi yer aldı.

‘Erdoğan, Selim Temurci'yi bizzat davet etti’

Gazeteci Sedat Bozkurt, Gelecek Partisi'nden Selim Temurci'nin AKP’ye dönüş sürecine dair önemli detaylar paylaştı. Bozkurt, "Selim Temurci yerel seçimden önce Murat Kurum'u destekleyeceğini söyledi. Buna Selçuk Özdağ çok sert bir tepki gösterdi. Geçenlerde de Erdoğan'la birlikte görüşmüşler. Görüşme talebi Erdoğan'dan gelmiş, Erdoğan çağırmış. Uzun uzun memleketi anlatmış, dış politikayı anlatmış. Ondan sonra da davet etmiş. 'Siz değil, hepinizi bekliyoruz buraya gelin' demiş. Bizzat Erdoğan kendisi bunu söylemiş.

"Temurci-Erdoğan görüşmesinden Davutoğlu’nun bilgisi yok"

Sedat Bozkurt görüşmeye dair ayrıca şu bilgileri paylaştı. ‘O da bu görüşmeye giderken tabii genel başkanına da, grup başkanına da haber vermemiş. Görüşmeden sonra Ahmet Davutoğlu'na arayarak 'böyle böyle bir görüşme yaptım' demiş. Görüşmenin içeriğiyle ilgili de bilgi vermiş. Bunun üzerine Selçuk Özdağ'ı da aramış. Ondan sonra da Selçuk Özdağ da grup başkanı olması nedeniyle ona da bilgi vermiş. Ama hoş karşılanmamış bu, habersizce oraya gitmesi ve muhatap olduğu bu şeyler"

Kılıçdroğlu’nun adaylığında Akşener etkisi

Geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık sürecine dair Meral Akşener'in kendisine sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "İlk teklif de Meral Hanım'dan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti" açıklamasında bulundu. Bu açıklamalar, 14 Mayıs seçimleri ve muhalif seçmene yansımalarıyla siyasetin gündemine oturdu.

"Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünü bizzat Akşener açtı"

Sedat Bozkurt, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde Meral Akşener'in belirleyici bir rol oynadığını vurguladı. Bozkurt, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünü açan kişi bizzat Meral Akşener'dir. İsteseydi Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını önleyebilecek, kesin olarak, mutlak olarak önleyebilecek kişinin adı Meral Akşener'di. Bunu yapmadı" ifadelerini kullandı.

CHP toparlanabilecek mi?

Sedat Bozkurt, CHP'nin 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra toparlanamadığını belirtti. Bozkurt, "Bugün CHP'nin derlenip toparlanabildiğini söylememiz mümkün değil. Metropol'ün anketi de bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. 3 aylık bir dönemde oyu düşen, düşme eğiliminin de devam edeceğinin görüldüğü bir CHP var" ifadelerini kullandı.

CHP’li belediye başkanlarının adaylık yarışı

Berna Can'ın, belediye başkanlarının adaylığı hakkındaki sorusuna ise Sedat Bozkurt şu yanıtı verdi: "İkisi de istediler. Ekrem İmamoğlu 5 yıldır bunu harcadı zaten. İstanbul'da görünmemesinin nedeni buydu. Piyasa çalışması yaptı 5 yıldır ve bunun üzerine bir yığınak yaptı" dedi.

CHP heyeti Şam’a gidecek mi?

Sedat Bozkurt, CHP'nin Suriye politikası ve Özgür Özel'in açıklamaları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "İktidarın boş bıraktığı yerlerde Özgür Özel siyaset yapmak istiyor ama bazen girdiği yerler doğru yerler değil. Suriye meselesinde de aynı şey söz konusu. Göçmen meselesi de. Bunun partisinde gerçekten bu işleri iyi bilen ve Suriye meselesi ortaya çıktığından beri düzgün bir hat üzerinden giden bir CHP'nin dış politikası var." Berna Can ise CHP heyetinin görüşme talebinin yanıtlanmadığını ve Şam yönetiminin durumu değerlendirme aşamasında olduğu bilgisini aktardı.

15 Temmuz'un siyasetteki kalıcı etkisi

Bozkurt, 15 Temmuz'un etkisinin yitip yitirmediğine dair görüşlerini paylaştı: "15 Temmuz'un etkisini yitirdikleri de görüyor. Sadece işte piyasaya birazcık afişler asarak, bayraklar, pankartlar asarak bence geçiştirecekler ama her zaman yine tepinecektir bunun üstüne."

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Podcast