Erdoğan'dan Tunç Soyer'e 'Osmanlı' tepkisi: Hadsiz, bunun babası da aynıydı

Erdoğan'dan Tunç Soyer'e 'Osmanlı' tepkisi: Hadsiz, bunun babası da aynıydı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i "Sen Osmanlı'ya hakaret edecek haddi nerede buldun? Hadsiz. Bunun babası da aynıydı" sözleriyle hedef gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da yurt binası resmi açılışında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

ERMENİSTAN AZERBAYCAN ÇATIŞMASI

"Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın zaferiyle neticelenen savaşın ardından varılan anlaşmayı ihlali sonucu yaşanan durumu kabul edilemez buluyoruz.

Her zaman olduğu gibi bu gelişme karşısında da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir"

Temennimiz, Ermenistan'ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, vaktini ve enerjisini barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır.

YURT ÜCRETLERİ

Bay Kemal bu iş laf ile olmuyor. Şöyle yurt yaparız böyle yurt yaparız. Elini kolunu tutan mı var? Büyükşehir belediyelerine yaptır. Bu binanın yerinde olan eski binada Ankara'ya gelişimde gençlik yıllarımda kalmıştım. Şimdi muhteşem bir yurt binasına sahip olduk. Gençlerimiz en iyisine, en güzeli layıktır diyerek hemen kolları sıvadık. Otel konforunda odalara sahip yeni yurt binaları inşa ettik. 81 vilayetimizin tamamına bu imkanı götürdük.

Bugün Türkiye yurtlar ve üniversiteleri arasında dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Yurtlarımız donanımlı birer yaşam merkezi haline geldi. Kendini sosyal devlet diyen hiçbir Avrupa ülkesinde bile böylesine bir altyapı yoktur. Bu gerçeği bilimsel çalışmalar da ortaya koyuyor. Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin yüzde 90'ından fazlasını karşıladı. İlk yerleştirmede yüzde 80'lik rekorluk bir talep karşılama gerçekleştirdik.

Yurt ücretlerinde bir değişiklik olmayacağının müjdesini buradan vermek isterim. 250-450 TL arasındaki ücretlerde değişiklik olmayacak. Rakamlar apaçık ortadayken başka ülkeleri örnek gösteriyorsa ya cahildir, ya da art niyetlidir. Kredi ve yurtlar meselesinde son 20 yılda Türkiye'nin kat ettiği mesafe ortadadır.

Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı olmadan, sadece alınan kredi üzerinden alınması kararı aldık. Bu uygulamadan kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz faydalanabilecek. 3 milyonu aşkın öğrencinin öğrenim kredisi sorununu ortadan kaldırıyoruz."

TUNÇ SOYER'İ HEDEF ALDI

Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i "Sen Osmanlı'ya hakaret edecek haddi nerede buldun? Hadsiz. Bunun babası da aynıydı" sözleriyle hedef gösterdi.

Politika