Erdoğan'dan uzay başvurusu için yaşı tutmayan liseliye: E yaşını büyütürüz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir lise öğrencisine uzay başvurusu yapıp yapmadığını sordu. Yaş şartının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "E yaşını büyütürüz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, liseler arası proje yarışması ödül töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın sahneye çıkardığı bir öğrenciyle uzay yolculuğuna ilişkin diyalogu sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan, "Uzay namzetlerinden bir tanesi" diyerek öğrenciye "Müracaatını yaptın mı?" diye sordu. Varank'ın, çocuğun yaşının tutmadığını söylemesi üzerine Erdoğan, "Aa! Yapma ya... E yaşını büyütürüz" diye karşılık verdi. Varank'ın üniversite mezuniyeti şartını da hatırlatması üzerine ise Erdoğan, "Biz sadece bu sene yapmayacağız ki. Bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

UZAY BAŞVURUSU İÇİN ŞARTLAR NELER?

Türkiye Uzay Ajansı'nın açıkladığı şartlara göre, Türk uzay yolcusu için 45 yaşından küçük, mühendislik, fen bilimleri, temel bilimler, fen bilimleri ve temel bilimler alanlarında eğitim ve tıp fakültelerinden lisans derecesine sahip ve çok iyi derecede İngilizce bilenler başvuru yapabilecek.

Adayların 149.5-190.5 santimetre boya ve 43-110 kilogram ağırlığa sahip olması gerekecek. Her iki gözde de doğal olarak veya gözlük, kontakt lens ile düzeltme sonrası yüzde 100 (Snellen20/20) görme keskinliği aranacak adaylara yapılacak muayenelerde tansiyon problemi olup olmadığına bakılacak. (Kısa Dalga)

Gündem