Erdoğan'dan zorluk itirafı: Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz

Erdoğan'dan zorluk itirafı: Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz
Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.

Kabine toplantısının ardından Erdoğan şunları ifade etti:

"Sandıktan çıkan iradeye teslim olduk"

"Seçim sürecini suhuletle tamamladık. Milletimiz rekor bir katılımla iradesine geleceğine sahip çıktı. Elde ettiğimiz tarihi başarıyla 17. seçim zaferine imza atmış olduk. Seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. Asırlık hedeflerimize kast eden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer. Asıl mesele devletimizin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir. Sandıktan çıkan iradeye teslim olduk. Her seçimden sonra esas gündemimize geri döndük.

"Bundan sonra da adaletten sapmayacak, kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz"

Adeta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu andıran manzaranın görmesini bilenler için pek çok anlamı vardır. Muhalefetin hatalarından ders alarak özellikle vatanımızın bekası konularında artık daha hassas davranmasını, daha Türkiye eksenli yaklaşım benimsemelerini umut ediyoruz.

Bundan sonra da adaletten sapmayacak, kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz.

"Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz"

Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz.

Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz. Seçim döneminde bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Milletimize neyi söz verdiysek göreve geldiğinde gerçekleştirmeye gayret ettik. Tam 17 kez milletimizin taktirini kazandık.

İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız.

Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız.

Cudi'de, Gaber'da, Tendürek'te, Besler Dereler'de yine biz olacağız.

Enflasyon ve hayat pahalılığı

Toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarıyla buluşturacağız.

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız.

Ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini de teşvik edeceğiz.

Politika