Erdoğan'ın Putin'i beklettiği görüntüler gündem oldu: 'Tatlı bir intikam'

Erdoğan'ın Putin'i beklettiği görüntüler gündem oldu: 'Tatlı bir intikam'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tahran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yaklaşık 50 saniye bekletti. Rusya liderinin çok sayıda gazetecinin önünde flaşlar patlarken Erdoğan’ı beklediği anlar gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İran’ın başkenti Tahran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i beklettiği anlar gündem oldu. İkili görüşme için salona erken gelen Putin’in, çok sayıda gazetecinin önünde Erdoğan’ı beklemek zorunda kaldığı anlar Batı medyasının da gözünden kaçmadı.

JEST VE MİMİKLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan'la poz vermek için geldiği salonda yaklaşık 50 saniye yalnız kalan Putin, peş peşe flaşların patladığı sırada çeşitli jest ve mimikler yapıp ağırlığını bir ayağından diğerine verirken görüntülendi.

2020 HATIRLATMASI YAPILDI

Bu görüntüler akla, Putin’in Erdoğan ve heyetini 2020 yılındaki görüşmelerinde yaklaşık iki dakika yakın bekletmesini getirdi. Erdoğan ve heyeti, Suriye nedeniyle ikili ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde Kremlin Sarayı’nda yapılan bu görüşme öncesinde odanın kapısında bekletilmişti. Rus devlet televizyonunun yayınladığı görüntüler sosyal medyada da çok konuşulmuştu.

Erdoğan'ın Putin'i beklettiği görüntüleri paylaşan National News muhabiri Joyce Karam da 2020'de yaşananları hatırlattı. "Erdoğan’ın Putin’i, kameralar önünde bitkin bir halde beklettiği 50 saniye, Ukrayna savaşı sonrasında ne kadar çok şeyin değiştiğini gösteriyor” diyen Karam bu anları, 2020'de yaşananların 'tatlı bir intikamı' olarak yorumladı.

Vice News muhabiri Alec Luhn da, "Erdoğan Putin'e kendi ilacından tattırıyor" dedi.

Putin, dünya liderlerini bekletmesiyle tanınıyor. Putin’in planlı görüşmelerine rağmen beklettiği liderler arasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Papa Francis, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ve Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel de bulunuyor. Rusya lideri İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'i 14 dakika, Papa Francis'i bir saat, Trump'ı 45 dakika bekletmişti. Merkel'le bir görüşmesine ise dört saat 15 dakika geç gitmişti. (Kısa Dalga)

Gündem