Erdoğan'ı yalanlayan Japon'dan 'Silivri' paylaşımı: Neden beni korkutuyorsunuz?

Erdoğan'ı yalanlayan Japon'dan 'Silivri' paylaşımı: Neden beni korkutuyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'bir Japon atasözü' sözlerini yalanlaması üzerine sosyal medyada hakkında binlerce paylaşım yapılan Japon Yoshi Enomoto, "Bir dakika neden beni korkutuyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'bir Japon atasözü' sözlerini yalanladıktan sonra sosyal medyada gündem olan Japon YouTuber Yoshi Enomoto'dan yeni bir paylaşım geldi.

Yoshi, Erdoğan'ın bahsettiği 'Japon atasözü'nün 'aslında olmadığını' söylemesi sonrasında Twitter'da kendi adının ve 'Silivri' sözcüğünün gündem olması hakkında, "Neden beni korkutuyorsunuz" dedi.

'BİRAZ ENDİŞELENDİM'

Twitter'ın çok konuşulan konular listesinde kendi adının, Japon sözcüğünün ve 'Silivri'nin görüldüğü bir görseli paylaşan Yoshi, "Bir dakika neden beni korkutuyorsunuz. Ne kötü bir şey söyledim ne de saygısızlık yaptım. Bir şey olacağını sanmıyorum ama çok fazla yazdığınız için biraz endişelendim" diye yazdı.

yoshi.jpg

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan dün, gençlerle buluşmasında, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'la yakınlaşma konusunda gelen bir soruya şu yanıtı vermişti:

"Japonların, 'düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur' diye atasözü vardır. Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık."

'SÖZLÜKTE VE İNTERNETTE BULAMADIM'

Türkiye'de yaşayan ve Japon kültürü hakkında bir YouTube kanalı bulunan Yoshi Enomoto ise Erdoğan'ın Japonlara ait olduğunu söylediği atasözünü sözlükte ve internette aradığını ancak sonuç alamadığını belirtti. Yoshi, Twitter paylaşımında "Sayın Başkan @RTErdogan, Bu kelimeyi internette Japonca olarak tekrar tekrar aradım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne bile baktım. Ancak böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm. Saygılarımla" dedi.

Yoshi'nin bu sözleri sonrasında çok sayıda esprili paylaşım yapıldı. Birçok kişinin "Bir Japon atasözü der ki Silivri soğuktur" mesajını yazması sonrasında, Silivri Cezaevi de Yoshi'nin ismiyle birlikte en çok konuşulan konular arasına girdi. (Kısa Dalga)

Gündem