Erdoğan'ın 2020'de 'teşekkür' twetini sildiği Tayvan'ın Cumhurbaşkanı bir maaşını depremzedelere bağışlıyor

Erdoğan'ın 2020'de 'teşekkür' twetini sildiği Tayvan'ın Cumhurbaşkanı bir maaşını depremzedelere bağışlıyor
Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Yardımcısı William Lai’nin birer aylık maaşlarını Türkiye’deki depremzedelere bağışlayacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2020 İzmir depremi sırasında, ülkeden gelen yardımlar nedeniyle yaptığı “teşekkür” paylaşımını sildiği Tayvan’dan anlamlı bir bağış açıklaması geldi. Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Yardımcısı William Lai’nin birer aylık maaşlarını Türkiye’deki depremzedelere bağışlayacağı duyuruldu.

Euronews’te yer alan habere göre; Tayvan'da başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Yardımcısı William Lai'nin birer aylık maaşlarının Türkiye'deki depremzedelere yardım için bağışlanacağı bildirildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Tsai ve yardımcısı Lai'nin "Türkiye'nin deprem bölgesini en kısa sürede yeniden inşa etmesine yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapmayı umdukları" belirtildi. Cumhurbaşkanı Tsai'nin aylık maaşının yaklaşık 13 bin 300 dolar olduğu belirtiliyor.

Tayvan, Türkiye'de meydana gelen deprem için 2 milyon dolar yardım ayırmış ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere iki kurtarma ekibi göndermişti. Cumhurbaşkanı ve yardımcısının birer aylık maaşlarının Tayvan tarafından Türkiye'ye gönderilen yardımlara ek yapılacağı belirtildi.

Erdoğan, 2020'de 'teşekkür' twetini silmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 İzmir depreminden sonra Tayvan’a yaptığı yardımlar için teşekkür eden bir tweet atmış, ancak bu tweeti kısa süre sonra silerek yerine “teşekkür” ifadesinin yer almadığı bir başka tweet atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyadaki bu paylaşımını değiştirmesi, Tayvan’da eleştiri konusu olmuştu. Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Erdoğan’ın paylaşımını değiştirmesinin Çin'in müdahalesi ve baskısından kaynaklandığını savunmuştu.

(Kısa Dalga)

Gündem