Erdoğan, '50+1 değişmeli' demişti | Başdanışman Uçum'un 3 sene önceki görüşüne göre bu 'halk iradesine saldırı'

Erdoğan, '50+1 değişmeli' demişti | Başdanışman Uçum'un 3 sene önceki görüşüne göre bu 'halk iradesine saldırı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta, Cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli 50+1 yerine en çok oyu alanın seçilmesinin isabet olacağını söylemişti. Başdanışmanı Mehmet Uçum ise 3 sene önce gündeme gelen konuyla ilgili paylaşımında "%50+1 oyu tartışmaya açma çabası açıkça halk iradesine saldırıdır" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada kendisine yöneltilen “50+1 sistemi değişir mi?” sorusuna değişmesinin isabetli olacağını ifade etmişti.

Erdoğan, konuşmasında halkın yarısından fazlasının oyunu almak yerine en fazla oyu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmesini önerdi.

Başdanışman bu fikri sert sözlerle eleştirmişti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise benzeri bir tartışmaya dair fikirlerini 3 sene önce paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanlığı için '50+1'i tartışmaya açmanın halkın iradesine saldırı olduğunu düşünen Uçum, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

resim-2023-11-18-222238169.png

"İki turlu Cumhurbaşkanı seçimini ve %50+1 oyu tartışmaya açma çabası açıkça halk iradesine saldırıdır. Halkın, Hükümeti kapsayıcı bir oyla seçmesinden rahatsız olan odaklar halkın iradesinin parçalanması ve Türkiye’yi rahatça kontrol etme hevesi içindeler. Buna asla güçleri yetmez." (Kısa Dalga)

Gündem