Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret zammına CHP'den ilk tepkiler: Emek hırsızlığı

Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret zammına CHP'den ilk tepkiler: Emek hırsızlığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete yüzde 30 oranında ara zam yapıldığını açıklamasının ardından CHP'den tepkiler geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapılan zam için "emek hırsızlığı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk önce yüzde 25 sonra kendisini düzelterek yüzde 30 olarak açıkladığı asgari ücret zammına siyasilerden tepki geldi.

CHP'den ilk tepkiyi Genel Başkanı Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı gösterdi.

Salıcı sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Yılın başında 4253 TL yapılan asgari ücret yeni zamla 5500 TL oldu. Açlık sınırının altında kalan asgari ücretle insanlar geçinemez! Yoksulluk sınırı ise bu ücretin kat kat üstünde. Tek bir karar ülkeyi düze çıkarır, hemen seçim.''

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, "Aç kalmamak için en az 6 bin 400 TL gerekiyor, asgari ücret 5 bin 500 TL. Rezilsiniz! Emekçiyi ezen Saray düzenini değiştireceğiz.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise yaptığı paylaşımda ''Açlık sınırının 6391 TL olduğu bir ülkede, 6770 TL’nin altındaki her rakam, zülümdür, emek hırsızlığıdır'' ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Erdoğan enflasyonu durdurulamadıktan sonra maaş artışları işe yaramayacaktır. Açlık sınırının altındaki 5 bin 500 TL asgari ücret vatandaşı açlığa terk etmektir! Güçlü demokrasi, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye için oyunuzu altı oka basın'' diye yazdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da “Enflasyonun daha da kötüsü açlık sınırının altında belirlenen asgari ücret! Yani milyonlarca vatandaşımız açlığa mahkum edilmiştir'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi