Erdoğan’ın açılışını yapacağı cemevlerinden biri Hınıs'ta inşa ediliyor

Erdoğan’ın açılışını yapacağı cemevlerinden biri Hınıs'ta inşa ediliyor
Erzurum'un Hınıs ilçesinde temeli atılan Başköy Cemevi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak sekiz cemevinden biri olduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm bakanlıkları koordinasyonunda başlatılan “Milli Birlik ve Beraberlik” başlıklı çalışma kapsamında açılacak 8 cemevinden birinin de Hınıs’ta inşa edilecek Başköy Cemevi olacağı duyuruldu.

Pirha'da yer alan habere göre, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Hınıs ilçesine bağlı Başköy Mahallesi’nde inşa edilecek cemevinin temeli atıldı. Başköy Cemevinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak 8 cemevinden biri olduğu belirtildi. Temel atma töreninde ABF önceki dönem genel başkanı Hüseyin Güzelgül gülbank okudu.

VALİ AÇIKLADI

Açılışa Erzurum Valisi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı, Hınıs Kaymakamı ve Hınıs Belediye Başkanı’nın yoğun ilgisi göze çarptı.

Vali Okay Memiş, cemevlerinin eksikliklerin tek tek tespit edildiğini ve bunların da kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek. “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaklaşık yedi cemevi toplu açılışı eylül sonunda yapılacak ve bir tanesi Erzurum’da. Toplu açılışa Erzurum’da dahil edildi, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gündem