Erdoğan’ın Boğaziçi tartışmalarının gölgesinde müjde dediği proje: YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi

Erdoğan’ın Boğaziçi tartışmalarının gölgesinde müjde dediği proje: YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi
“Her ile bir üniversite projemiz elbette beraberinde bazı tartışmaları da getirdi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “müjde” olarak yeni bir projeyi duyurdu: YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantıda, atanan rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolarını sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini eleştirmeye devam eden Erdoğan,  “YÖK'ün uygulamaya koyacağı bir projenin müjdesini vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Türk veya yabancı uyruklu doktorasını tamamlamış tüm akademisyen adaylarımız ile öğretim üyesi arayan üniversitelerimizi bu platformda bir araya geleceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiriyoruz” diye konuştu.

“Bu ülkenin üniversitesi oldukları anlayacaklar”

“Öğrenci misiniz, terörist misiniz?” diye dün hedef aldığı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik bugün de Erdoğan, şunları söyledi:  

 "Üniversitelerimiz farklı değerler üreterek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Eski Türkiye alışkanlığında olan da yok değil. Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar. Kendi kişisel ve zümrevi çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında pazarlayanların gerçek maskesini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz.”

Gündem