CHP'den Erdoğan'a: "Damadın gül yüzünü merak ettiğimiz için sormuyoruz, hesap versin diye soruyoruz"

CHP'den Erdoğan'a: "Damadın gül yüzünü merak ettiğimiz için sormuyoruz, hesap versin diye soruyoruz"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'a "Damadın damatlığına lafımız yok. Memnunsan ne mutlu. Biz bu adamın ülkeye yaptığından şikayetçiyiz. ‘Damat nerede’ diyoruz. Gül yüzünü merak ettiğimizden sormuyorum. Bu yaptıklarının hesabını versin diye soruyorum” diye seslendi.



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Madem çok iyi enerji bakanıydı keşke orada tutaydın da başımıza bu felaket gelmeyeydi. ‘Damat kadar taş düşsün başınıza…’ Düştü zaten. Keşke benim başıma damat düşeydi, memleket kurtulaydı. Memleketin başına meteor düştü, ay kadar taş düştü, memleket ezildi, memleketin başına taş yağdırdınız bu damadın yaptığı işlerden… Esnaf, çiftçi, memur köylü ezildi. Damadın damatlığına lafımız yok. Memnunsan ne mutlu. Biz bu adamın ülkeye yaptığından şikayetçiyiz. ‘Damat nerede’ diyoruz. Sağlığını merak ettiğimden, gül yüzünü merak ettiğimden sormuyorum. Bu yaptıklarının hesabını versin diye soruyorum” diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"7. Sulh Ceza Hakimliği’nin ‘saçmalama damat’ kararına Berat Albayrak itiraz etmiş. 7. Sulh Ceza Hakimliği ‘ saçmalama, damat o kadar da olmaz’ demiş, 8. Sulh Ceza Hakimliği, bizim tweetlere erişim engeli… Harikulade karar. ‘Damat nerede’ diye sormak bir kişinin suçlu olduğunu ispatlamadan suçlu gibi gösteriyormuş. Bunu çoğaltıp bir tane Süleyman Soylu, bir tane Fahrettin Altun’a bir tane Recep Tayyip Erdoğan’a yollayacağız. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine bütün terör örgütlerini yakıştırdınız. 9 tanesi hariç, hepsini bıraktılar. 9 tane tutukluyu bizzat ziyaret ettim. Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefet, halkı kin ve nefrete sevk etmek… Birisinde bir terör örgütünün adı yazmıyor.

Kanunda zıplama diye bir suç mu var?

İnsan Hakları Eylem Planı... Yarın da ekonomi reform açıklanacak. Kimsenin heyecanlanmadığı reformlar... 19 yıldır sürekli reform yapıyorsunuz. Ülkeyi Bay Kemal yönetiyor olsa eyvallah. Her gün sataştığın İsmet Paşa'dan mı devraldın? Daha müjdesinin tükürüğü kurumadan, bunu yazan basının mürekkebi kurumadan, ancak söze geldiğinde söylüyorlar. Geceleyin 18 kadını ‘ifade alacağız’ diye topluyorlar. Reform daha ilk dakikadan nasıl samimiyetsizliği içerdiğini gösteriyor. Kadınlar protesto yöntemi olarak zıplıyordu. Hepsinde maske vardı. ‘Kork kork Tayyip, kadınlar geliyor’, ‘zıpla zıpla, zıplamayan Tayyip.’ Kadınlar zıplıyor. Bu sloganlardan ‘cumhurbaşkanına hakaret suçu çıkardık, maske olduğundan da kimin attığını bilemedik, zıplayanları getirdik’ diyor. Hukukun en temel ilkeleri. Kanun açık suç saymadığı fiil için kimseye ceza verilemez, güvenlik tedbiri uygulanamaz. Kanunda zıplama suçu var mı? Zıplayanları da nasıl seçmiş, bildiklerini gitmiş toplamış. Siyasetçileri, aktivistleri daha önce kayıt tuttuklarını. Sonra ‘reform yapacağım’, kim inansın kim güvensin?"

(ANKA)



Gündem