Erdoğan'ın danışmanının Kürt seçmenleri PKK ile ilişkilendirdiği paylaşıma CHP'den tepki

Erdoğan'ın danışmanının Kürt seçmenleri PKK ile ilişkilendirdiği paylaşıma CHP'den tepki
Cumhurbaşkanı danışmanı Ayhan Ogan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun Kürt seçmenlerden aldığı oyları PKK ile ilişkilendirdi. Bu sözlere tepki gösteren CHP'li Nuşirevan Elçi, "Kürtler Pkk’dır mi diyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, sosyal medya hesabından 2018 seçimlerinde CHP'nin aldığı oy ile 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy arasındaki artan farkı paylaşarak, doğudaki seçmenleri PKK ile ilişkilendirdi. Ogan paylaşımında tablonun görseline yer vererek "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" dedi.

ahan.png

'Kürtler Pkk’dır mi diyorsunuz?'

Ogan'ın bu sözlerine, CHP kanadından yanıt geldi. CHP Genel Başkanı Hukuk ve siyasi işler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi şu sözleri sarf etti:

nusi.png

Ayhan Ogan, ülkenin bir kesiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu verilen oyları gösterip oy verenlerin tamamını PKK sempatizanı ilan etmişsiniz.

Aynı yorumu sahil şeridi ve Ege için de yapıyor musunuz, yoksa Kürtler Pkk’dır mi diyorsunuz? Kürtler size gereken dersi 14 Mayısta verdi 28 Mayıs da bir daha verecek. (Kısa Dalga)

Politika