Erdoğan’ın diplomasını bulamadığını söylemişti… Eski YÖK Başkanı Özcan: Kişisel merakımdan araştırdım

Erdoğan’ın diplomasını bulamadığını söylemişti… Eski YÖK Başkanı Özcan: Kişisel merakımdan araştırdım
YÖK Başkanı olduğu dönemde Erdoğan’ın diplomasını araştıran ancak bulamayan Yusuf Ziya Özcan, “Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu resmi sormak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden adaylık başvurusu yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diploması yeniden gündemde.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yıllardır tartışma konusu olan Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde, "Recep Tayyip Erdoğan, üniversite diploması olmadığı için cumhurbaşkanı olamaz. Halk, AKP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu merak ediyor" paylaşımı yapmıştı.

Özcan, daha önce bir TV kanalına yaptığı açıklamada da görev yaptığı sürede diplomayı çok aradığını ancak bulamadığını söylemişti.

“’Tek bir tane kayıt yok’ dediler”

Halk Tv’den Seyhan Avşar’a konuşan Özcan, şunları söyledi:

“YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Birisi 1998'de alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün katsayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi’ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok’ dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu resmi sormak.”

Bu araştırmaları o dönem neden kamuoyuyla paylamadığı sorulan Özcan, şu yanıtı verdi:

“Bu YÖK başkanının işi değil ki. Ben sadece merakımdan araştırdım. Herkes diplomayı konuşuyordu. Hiçbir YÖK başkanı ‘acaba Cumhurbaşkanı’nın diploması var mıdır, sahte midir’ diye merak edip araştırmaz. Ben kişisel merakımdan araştırdım.” (Kısa Dalga)

Gündem