Erdoğan'ın doktorlarla ilgili "Giderlerse gitsinler" sözlerine AKP'den bir açıklama daha: "Halk diliyle konuşur"

Erdoğan'ın doktorlarla ilgili "Giderlerse gitsinler" sözlerine AKP'den bir açıklama daha: "Halk diliyle konuşur"
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Erdoğan'ın doktorlara yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler" sözlerine ilişkin " Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart'taki konuşmasında özel hastanelere geçen doktorlar için “”Gidiyorlarsa gitsinler ” demişti.  Erdoğan'ın sözlerine hekimlerden muhalefetten tepki gelmişti.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut, şöyle dedi: “Yeni başlayan bir hekim 5 bin 500 TL maaş alıyor. Emekli hekimlerden bahsetmiyorum bile. Bu açıklama bizleri yaralıyor. Ancak 2023 seçimlerinde onlar gidecek biz kalacağız.” Türk Diş Hekimleri Birliği de “Aklın ve bilimin yerine; popülizmi, ötekileştiren ve hamaseti koyan bu açıklama kabul edilemez” açıklaması yaptı.

TTB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada da "Biz hekimiz. Tıbbın tarihinden bu yana burada, bu topraklardaydık. Bugün de buradayız" denildi.

Muhalefetten de Erdoğan’a tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel “Bu açıklamalar, sağlık sistemimizde,  derinleşen sorunların neden çözümsüz kaldığının birinci ağızdan göstergesi olmuştur” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Güven vermek yerine tehdit eden devlet, vatandaşına nasıl nitelikli sağlık hizmeti sunacak? Erdoğan ve Hükümeti ise ister anlasın ister anlamasın; bir hekim kolay yetişmiyor” diye konuştu.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine ilişkin , "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler" dedi.

Erdoğan'ın sözleriyle ilgili bir açıklama da AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den gledi. Özhaseki, Hürriyet'ten Hande Fırat'a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaş yetersizliğinden yakınan doktorlara, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz” sözlerine ilişkin konuştu.

“Kendi fikrimi açıklıyorum” diyen Özhaseki şöyle devam etti:
"Devlet, öğrencisine çok yatırım yapıyor. Çocuklar tabii ki bir yandan kendi istikballerini düşünecekler ama bir yandan da bu ülkeye, topraklara karşı sorumluluklarının olduğu bilmeleri lazım. Maaşlarda sıkıntı olduğunu biliyoruz, haklarını da kimse yemek istemez. Tüm sağlık çalışanlarının maaşları ile ilgili çalışma hakkında bizlere de bilgi verildi. Amaç iyileştirmek. Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur."

Gündem