Erdoğan: Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok

Erdoğan Hatay'da kullandığı "Merkezi ve yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez, Hatay'a geldi mi" sözlerini sarf ettikten bir hafta sonra "Bizde oy tercihleri nedeniyle vatandaşımızı aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP gibi milletimizi tehdit etmek olmaz" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Hatay'da "Merkezi ve yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez, Hatay'a geldi mi?" diyen Erdoğan, bu sözlerin üzerinden bir hafta geçtikten sonra Tekirdağ'da CHP'yi "ayrımcılıkla" suçladı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü çok iyi değerlendirmemiz gerek. Çok daha fazla Tekirdağlı kardeşimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Milletimize karşı asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz ayıran ve ayrıştıran bir anlayışla değil birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bize oy versin vermesin sandığa giden her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen başımızın tacıdır. Bizde CHP'nin dediği gibi tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri nedeniyle vatandaşımızı aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP gibi milletimizi tehdit etmek olmaz." (Kısa Dalga)

Gündem