Erdoğan’ın o barınakta yaşananlara tepkisi: Ülkemizin en modern tesisi olan hayvan barınağında iki vicdansız

Erdoğan’ın o barınakta yaşananlara tepkisi: Ülkemizin en modern tesisi olan hayvan barınağında iki vicdansız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da belediyeye ait barınakta yaşanan dehşeti böyle tanımladı ve olayı, “Geçtiğimiz günlerde belediyenin hayvan barınağında iki vicdansızın neden olduğu görüntüler” olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında yaşanan dehşeti eleştirirken, “Geçtiğimiz günlerde belediyenin hayvan barınağında iki vicdansızın neden olduğu görüntüler” ifadesini kullandı.

Konya’da Aselsan Silah Sistemleri Fabrikası başta olmak üzere bazı tesislerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki açıklamalarında da övgüyle bahsettiği Konya Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki köpeklerin dövülerek öldürülmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Ülkemizin en modern tesisi olan, burası çok hassa, belediyemizin hayvan barınağında orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki üzüntüyle takip ettik. Haklarında adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış. Bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için tedbirler alınmıştır. Canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlardan istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Asla rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde devam eden operasyonlar için de “Sözlerimin hemen başında Pençe Kilit'te şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bu harekatlar ile ülkemizi adım adım sınırların ötesinden başlayarak güvenli hale getirmekte kararlıyız. Rabbimiz güvenlik güçlerimize güç versin, kuvvet versin, daima muzaffer eylesin” ifadesini kullandı.

Gündem