Erdoğan'ın Taksim Camii açılışında hedefinde "Gezi" vardı

Erdoğan'ın Taksim Camii açılışında hedefinde "Gezi" vardı
Taksim Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Gezi direnişini hatırlattı. Erdoğan "Harekete geçtiğimizde karşımızda Gezi olaylarını bulduk" diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Camii'nin açılışını Cuma namazıyla  birlikte yaptı.  Caminin açılışı öncesi Taksim Meydanı ve cami çevresine Isparta Belediyesi'nden gelen gül suyu sıkıldı. Taksim Camii'nde ilk ezan okundu.

Taksim Meydanı'nda namaz kılmak isteyen yurttaşların cami avlusunu hınca hıç doldurdu. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'İslam'ın Yeryüzündeki Mührü Camiler ve Fethi İstanbul' başlıklı cuma hutbesini okudu. Ali Erbaş, "Bu ulu mabetten doya doya istifade edeceksiniz inşallah. Gözümüz aydın olsun. Aziz kardeşlerim, bugün bir vuslat günündeyiz" dedi. 

Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, "Taksim'in çocuğuyum başkanım. Dedem Erzincan'dan geldi buraya, ben de burada doğdum. Babalarım, amcalarım esnaflık yaptılar. Hep ıslandık burada, güneşin altında yandık. Ama elhamdülillah, sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde davamız bugünleri de gördük" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, açılışta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu güzel eserin inşasına üstlenen Sur Yapı'nın sahiplerine başta olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Altan Elmas az önce 'Ben Taksim'in çocuğuyum' dedi. Sen buranın çocuğusun da biz başka bir yerin çocuğu değiliz. Ben de Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Buralarda çok gezdik.

"HAREKETE GEÇTİĞİMİZDE KARŞIMIZDA GEZİ OLAYLARINI BULDUK"

Milletimize verdiğimiz sözlerden biri de bu caminin inşasını gerçekleştirmekti. Ancak 28 Şubat süreci ve sonrasındaki gelişmeler sebebiyle o dönem bu sözümüzü yerine yetiremedik. Aynı amaçla Başbakan olarak tekrar harekete geçtiğimizde ise karşımızda Gezi olaylarını bulduk. O teröristlerin karşımıza dikildiği an...

"FETÖ'NÜN YAPTIĞI İHANETİN BENZERLERİ..."

Fitneyle, yalanla, tuzakla milletimizin kardeşliğini bozamayanlar camilerimizi de hedef almıştır. FETÖ'nün yaptığı ihanetin benzerlerini farklı şekilde tekrarlamaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Şahadetleri dinin temeli olan ezanlarımızı susturmaya, bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'nin sadece kendi sınırlarından ibaret bir ülke olmadığının en büyük ispatı maruz kaldığı saldırılardır. Bu saldırıların hepsini de akamete uğratmayı başardık. Aynı dirayetle yolumuza devam edeceğiz. Bozguna uğrattığımız her kirliği atağın yerini yenisi alacaktır. Bize düşen hep doğruyu savunarak zalime karşı koymaktır."

Gündem