Erdoğan'ın ziyaret edeceği Cemevi'ne AKP'li belediyeden 'ani hizmet'

Erdoğan'ın ziyaret edeceği Cemevi'ne AKP'li belediyeden 'ani hizmet'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Mamak'ta ziyaret edeceği Hüseyin Gazi türbesi ve Cemevi'ne daha önceden hizmet götürmeyen AKP'li Mamak Belediyesi'nden 'sürpriz': Cemevinde peyzaj çalışması ve temizlik yapıldı; vakıf yetkilileri sebebini İçişleri Bakanlığı'ndan gelen telefonla öğrendi.

Ankara'da Muharrem orucunun ilk gününde Alevilere ait cemevleri ve derneklere yapılan saldırılara dair tartışma sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Mamak'ta ziyaret edeceği Hüseyin Gazi türbesi ve Cemevi'nde bir 'sürpriz' yaşandı. AKP'li Mamak Belediyesi, daha önceden hizmet vermedikleri Hüseyin Gazi Cemevi'nde, Erdoğan'ın ziyareti öncesinde temizlik ve peyzaj düzenlemesi yaptı.

FİDAN VE ÇİÇEKLER DİKİLDİ

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, bir hafta önce Cemevi'ne gelen belediye yetkilileri, bundan böyle türbenin hizmetiyle kendilerinin ilgileneceğini söyledi. Araç-gereç ve çok sayıda belediye işçisi Cemevi'nin yaklaşık 8 dönümlük arsası üzerinde peyzaj düzenlemesi yaptı, fidan ve çiçekler dikti. Belediye, Cemevi ve türbe içinde de tepeden tırnağa kapsamlı temizlik yaptı.

huseyin-gazi-cemevi3.jpg

TAHSİSİ YAPILDI, YEMEKHANESİ VE KESİMEVİ YENİLENDİ

Habere göre, yıllardır hizmet alamadıkları belediyenin, Cemevi ve türbeye birden ilgi göstermeleri karşısında Hüseyin Gazi Vakfı yetkilileri de şaşırdı. Türbe alanının tahsisi de vakıf üzerine yapıldı. Belediye, Cemevi'nin yemekhane, kesimhanesini de yeniledi.

huseyin-gazi-cemevi2.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GELEN TELEFONLA ÖĞRENDİLER

Vakıf yetkilileri bunun nedenini daha sonra gelen telefonla öğrendi. Vakıf yetkililerini telefonla arayan İçişleri Bakanı'nın danışmanlarından Ali Arif Özzeybek, Cumhurbaşkanı'nın Muharrem ayı nedeniyle Cemevine geleceğini ve orada iftara katılacağını söyledi.

Yemeğe değişik illerden 10 dede de davet edildi. Vakıf yetkilileri türbe ve çevresinin düzenlenmesinden memnun olduklarını belirtti.

* Fotoğraflar Sözcü gazetesinden alınmıştır.

Gündem