Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi: Adeta evimizde bizi misafir ettiler

Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi: Adeta evimizde bizi misafir ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi dedesi Hüseyin Öz, "Sağdan soldan dede davet etmişler bilgimiz dışında. Adeta evimizde bizi misafir ettiler. Herhangi bir sohbet olmadı ve taleplerimiz alınmadı. Gelen yurttaşları tanımıyorum. Kendileri getirdiler herhalde. Film platosu gibi kullandılar bizi" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından önceki gün Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti. Erdoğan’ın ziyareti öncesi AKP’li Mamak Belediyesi tarafından cemevinde tadilat yapıldığı ve ibadet alanının düzeninin değiştirildiği iddia edildi. Cemevindeki Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşı Veli ve Hz. Ali’nin olduğu duvardaki resimlerin yerleri değiştirildi. Tartışmalara neden olan ziyaret ve cemevindeki düzenlemeyle ilgili Hüseyin Gazi Cemevi dedesi Hüseyin Öz konuştu.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre, Erdoğan’ın geleceğini üç gün önceden bildiklerini ancak gizli tutulmasının istendiğini söyleyen Öz, “Bize ‘Cumhurbaşkanı gelecek ancak bakan da gelebilir’ dediler. Vakıf başkanı, vakıf içerisindeki arkadaşlara haber verdiğini söyledi. Fakat dernek üyelerinin haberi olmamış” ifadelerini kullandı.

Cemevi içerisindeki, Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşı Veli ve Hz. Ali’nin olduğu duvardaki resimlerin yerinin değiştirildiğini söyleyen Hüseyin Öz, “Resimlerin eski yeri girişte dede postunun arasındaydı. 10 gün önce yerleri değişti. Türbede tadilat vardı, duvarda çatlak olmuştu. Tadilat nedeniyle kaldırılarak diğer duvara kondu. Ziyaretle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Tadilat işlerinde bazı şeyleri İçişleri Bakanı’nın danışmanı Ali Arif Özzeybek planlıyordu. Cemevine daha önce geldiğinde, ‘Resim olmasa daha iyi olur’ dedi. Cumhurbaşkanının oturduğu yerdeki on iki imamları tasvir eden yazılar var, onları Özzeybek getirdi. Resimler şimdi eski yerine asıldı” diye konuştu.

Hüseyin Öz, son olarak şunları söyledi:

“Sağdan soldan dede davet etmişler bilgimiz dışında. Adeta evimizde bizi misafir ettiler. Herhangi bir sohbet olmadı ve taleplerimiz alınmadı. Gelen yurttaşları tanımıyorum. Kendileri getirdiler herhalde. Film platosu gibi kullandılar bizi.”

Politika