Erdoğan: Türkiye yasakların, korkuların ülkesiydi, 100-120 kişilik sınıflar vardı

Erdoğan:  Türkiye yasakların, korkuların ülkesiydi, 100-120 kişilik sınıflar vardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde eğitim öğretimde en hızlı gelişen ülke olunduğunu belirterek “Öyle okullarımız vardı ki 100-120 kişilik sınıflar vardı. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye yasakların, korkuların, yoklukların ülkesiydi” diye konuştu.

Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin atamasının daha yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, son 18 yılda eğitim öğretim altyapısı dünyada en hızlı geliştiren yenileyen ülkelerin başında geliyor. Öyle okullarımız vardı ki 100-120 kişilik sınıflar vardı. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye yasakların, korkuların, yoklukların ülkesiydi” dedi.

Ankara'da eğitim tesisleri açılış töreninde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Öyle okullarımız vardı ki 100-120 kişilik sınıflar vardı. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye yasakların, korkuların, yoklukların ülkesiydi. Taşradaki okulların durumu çok daha vahimdi. Servis olmadığı için karda, ayazda okullarına saatlerce yürümek zorunda olan öğrenciler vardı. Benim okuluma yarım saatte giderdim. Kütüphane, laboratuar, spor salonu gibi imkanlar ise büyükşehirlerdeki okullarda bile lüks kabul ediliyordu. Bizim okulumuzun spor salonu yoktu. Sadece çok basık, sıçradığın zaman başının değeceği şekilde beden eğitimini yaptığımız bir bölüm vardı.

Ne bedeller ödediğimizi unutmayacağız

Türkiye son 18 yılda eğitim öğretim altyapısı dünyada en hızlı geliştiren yenileyen ülkelerin başında geliyor. Daha önce başka ülkelerin şartlarına gıptayla bakarken şimdi pek birçok ülke bizim eğitim öğretim imkanlarını örnek alıyor. Eğitimde de beklentiler değişiyor. 20 yıl sonrasının Türkiye'si bugünden farklı olacaktır. Zamana karşı direnmek yel değirmenlerine meydan okumaktan farksızdır. Buraya nereden hangi şartlardan geldiğimizi elbette unutmayacağız. Anne-babalarımızın neler çektiğini ne tür bedeller ödediğini de aklımızdan çıkarmayacağız. Nereden geldiğimizi bilmek bize sunulan imkanların kıymetini takdir etmek bakımdan önemlidir ama hedeflerimiz açısından yeterli değildir. Geçmişten ders alarak ama geçmişe de takılıp kalmadan kararlı adımlarla geleceğe yürümemiz gerekiyor. Geçmişin zihniyeti ile yarının Türkiye'sini inşa edemeyiz.”

Gündem