Eren Erdem açıkladı: CHP, Halk TV ile anlaşmasını tek taraflı feshetti

Eren Erdem açıkladı: CHP, Halk TV ile anlaşmasını tek taraflı feshetti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisi ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı feshedildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın taraflarınca tek taraflı fesih edildiğini belirterek açıklama yaptı.

CHP ile Halk TV arasında yapılan canlı yayın anlaşması üzerine fesih kararını duyuran Eren Erdem yaptığı açıklamada, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi (Sayıştay) denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" ifadelerini kullandı.

Reklam, kampanya videoları, canlı yayın

Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasındaki anlaşmanın kapsamını ise şöyle açıkladı:

"Siyasi partilerin medya organları ile yaptığı reklam, kampanya videoları yayınlama ve canlı yayın (grup toplantıları) anlaşmaları kapsamında Halk TV ile yaptığımız anlaşma tek taraflı biçimde tarafımızdan feshedilmiştir. Reklam, reklam klibi yayınlatma ve canlı yayın hizmeti dışında hiçbir hüküm içermeyen bu anlaşmalar, her parti tarafından yapılır. Karşılığında; reklam klibi oynatma, altbant reklam yayınlama, canlı yayın (grup konuşmaları) hizmeti sağlanır. Bu Sayıştay tarafından denetlenen, olağan bir süreçtir. Halk TV ile, CHP kurumsal kimliği ve kurumsala bağlı hiçbir organizasyon yahut kurulumuzun bir anlaşması kalmamıştır." (Kısa Dalga)

Gündem