Ergin Ataman, Dursun Özbek'in Fatih Terim ile ilgili sözlerini açıkladı

Ergin Ataman, Dursun Özbek'in Fatih Terim ile ilgili sözlerini açıkladı
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın koçu Ergin Ataman, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine "Aman hocam sen de başımıza Fatih Terim gibi başkan adayı gibi mi çıkacaksın'' dediğini açıkladı.

Anadolu Efes ve A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın tecrübeli çalıştırıcısı Ergin Ataman, Vole'ye açıklamalar yaptı. Galarasaray'a koç olarak geri dönmesinin 'çok zor' olduğunu söyleyen tecrübeli antrenör, 2016'da Galatasaray'dan ayrılırken başkan Dursun Özbek'in kendisine verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Ataman'ın açıklamaları şöyle:

MİLLİ TAKIMA GELMEYEN ÖMER FARUK YURTSEVEN

"Biz çok şaşırdık açıkçası çünkü Büyük Britanya maçı öncesi takımla çok iyi bir iletişim içerisindeydi. Başka oyunculardan beklerken katılmayacağı haberi geldi. Biz kendisine ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık bir türlü. Telefonlarımıza çıkmadı. Sürekli olarak menajerini öne sürdü. Ömer Faruk Yurtseven yorgun olabilir ama böylesine önemli bir fırsat varken, her takımda NBA oyuncuları oynarken, bu turnuvaya gelip kendini göstermemesi onun için çok büyük bir kayıp oldu. Bu takımın çok önemli bir parçasıydı Ömer Faruk Yurtseven. Ömer Faruk Yurtseven bizim elimizde olmayan tarzda bir oyuncuydu ve planlama yaparken ona çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorduk. Bir anda karşımıza böyle bir durum çıktı. Kampın başlayacağı günden bir gün önce TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu aramış. Hiçbir şekilde fikri değişmedi. Yazık, burası bir milli takım. Milli takım olduğu zaman duygular hep öne çıkar. Türkiye'de insanlar, Türk Bayrağı'nı korumak için çok büyük fedakarlıkta bulunuyorlar. Biz oyuncularımızdan çok farklı şeyler de istemedik. Sadece Türkiye için yapacaklardı bunu.

'ÇIKIP ÖZÜR DİLEMELİ'

Amerikalı bir menajerin bu duygulara sahip olmaması son derece doğal. O menajerle ilgili bir takım önemli yaptırımların TBF ve bakanlık tarafından yapılacağını ümit ediyorum. Kendine güvenen bir oyuncu olsa menajerine 'Bir dakika ya! Burası Milli Takım, kendimi göstereceğim' diyeceğine Miami'de ağırlık antrenmanı yapacak. Bir kere öncelikle Türkiye'den, Türk toplumundan çıkıp özür dilemesi lazım. Ömer Faruk pişman olduğunu açıklarsa, performansına bakarız. İyi bir performans gösterirse kadroya dahil ederiz.

'GALATASARAY'A DÖNMEM ÇOK ZOR'

"Bir gün koç olarak Galatasaray'a dönmem çok zor. Profesyonel bir antrenör olarak buna 'hayır' diyemem. Nasıl bir gün NBA'den bir teklif gelirse değerlendirebilirsem, Galatasaray'dan bir teklif gelirse onu da değerlendirebilirim. Galatasaray Kulübü'nün basketbol konusunda kaydetmesi gereken ilerlemeler var. Geçen sene bir fitil yandı şimdi bunun ileriye gitmesi gerekiyor. Galatasaray taraftarı bunu istiyor, üst düzeyde bir basketbol liginde yer almak istiyor.

'FENERBAHÇE BASKETBOL MABEDİ KURDU'

2016'da biz EuroCup'ı kazandığımız zaman o dönem başkanımız Dursun Özbek'le beraber 10 bin kişilik bir salon projesi vardı. Cumhurbaşkanımız bana sordu 'yeter mi hoca bu salon' dedi. Sayın Cumhurbaşkanım 'yetmez' dedim. Sayın Cumhurbaşkanımız '15 bin kişilik bir salon yap oraya' başkan da 'projemiz hazır, inşaata başlıyoruz' demişti. 2022 yılına geldik sadece tabela duruyor şu anda. 15 bin kişilik spor salonu tabelası duruyor. Spor salonu yapmak çok zor bir şey. Galatasaray'ın buna ihtiyacı var. Galatasaray'ın Türkiye'deki en büyük rakibi kim? Fenerbahçe. Fenerbahçe son 10 yılda basketbolda bir marka oldu. Orada bir basketbol mabedi kurdu. Galatasaray bunu yapmadı, yapamadı. İşin temelinde ekonomik sıkıntılar var ama Fenerbahçe camiası büyük bir sponsor bulduysa biz de oraya o salonu yapmalıyız. Galatasaray olarak bir yuva inşa etmeliydik. Ergin Ataman olarak koç olarak döner miyim bilemiyorum. Galatasaray'ın şu anda iyi bir koçu var. Ben her zaman söylediğim gibi Galatasaraylı olan bir spor adamıyım. Galatasaray'ı her branşta destekliyorum.

'BAŞKANLIK HEDEFİM ESPRİ DEĞİL'

Kongre üyesiyim, 6'ncı yılım oldu. 10 yıl dolmasına, 4 yıl kaldı. Son genel kurullarda gördüğüm tablo Galatasaraylılığın dışında grupların bir koltuk kavgasına dönüşmüş durumda. İbra etmemek, gruplaşmaların olması, olayların olması ve koskoca 20 milyon taraftarı olan bir kulübün belli bir zümre tarafından kontrol altına alınmak istemesi benim hayalimdeki büyük Galatasaray yapısına pek örtüşmüyor. Bugün çok büyük bir sessiz çoğunluk var. Açıkçası bu genel kurul anlayışı, ben 4 yıl sonra başkanlık için yola çıktığımda benim arkamda olmaz.

Dursun Özbek döneminde 2016'da Galatasaray'dan ayrılırken sözleşmem bitmişti ve sözleşmem yenilenmedi. Gönderilmedim o dönemde. Verilen çok önemli sözler tutulmadığı için ben ona karşı kırgındım. Euroleague'de şampiyon olduktan sonra beni tebrik etme nezaketinde bulundu. Konuştuk, buzları erittik. Güzel bir sohbetimiz oldu. Daha sonra bir kez daha karşılaştık, yüz yüze konuştuk. Başkanlık seçiminden bir hafta önceydi, kendisine 'başkanlık size yeniden geliyor' dedim. 'Bakacağız' hocam dedi. Esprili olarak 'Dursun Başkan siz bir 4 sene daha yapın, ben 4 sene sonra geliyorum zaten' deyince biraz başkanın yüzünü asıldığını gördüm ben. 'Aman hocam sen de başımıza Fatih Terim gibi başkan adayı mı çıkacaksın' dedi. Ben buna bozuldum mesela. Çıkarım ben, ben de bir genel kurul üyesi olarak başkanlığı düşünebilirim. 'Nasıl olur da Ergin Ataman başkanlığı düşünür' gibi bir ifade gördüm, ben buna üzüldüm. Orada da anladım ki Galatasaray'ın içindeki bir kısım bizleri dışarıda tutmak için çok kenetlenmiş vaziyette. O yapı değişmeden ben oraya girmem."

Spor