Ergin Ataman'dan Fransa maçı açıklaması: Kısmetsizliğin son noktasıydı

Ergin Ataman'dan Fransa maçı açıklaması: Kısmetsizliğin son noktasıydı
Fransa mağlubiyetinin ardından açıklama yapan Ergin Ataman "Kariyerimin en can yakıcı, en ağır mağlubiyetiydi" dedi.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ergin Ataman, 2022 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Fransa'ya uzatmada 87-86 yenilerek elendikleri maçta kariyerinin en acı mağlubiyetini yaşadığını söyledi.

Ataman, karşılaşmanın ardından şu açıklamayı yaptı:

"Maçın değerlendirmesini yapmak gerçekten çok zor. Basketbol tuhaf bir oyun. Bazen insana çok büyük mutluluklar veriyor, bazen de takım olarak ülke olarak bu denli acı verici bir mağlubiyet yaşıyoruz. Kariyerimin belki de en can yakıcı, en ağır mağlubiyeti bu.

Türk halkına bu galibiyeti vermeye çok yakındık. Oyuncularım müthiş mücadele etti. Buna benzer bir şey 2019'da ABD maçında olmuş. Kısmetsizlik mi deriz, beceriksizlik mi deriz, aşırı heyecan mı deriz. Basketbol böyle bir oyun. Kazandım, çok büyük bir hedefi yakaladım derken bir anda turnuvadan eleniyorsun.

"KISMETSİZLİĞİN SON NOKTASIYDI"

Ataman, uzatmanın son bölümünde Furkan Korkmaz'ın yaptığı top kaybıyla ilgili soru üzerine, "Orada artık bir oyun yoktu. Gobert son faulü atsaydı biz mola istemiştik zaten. Orada 6 saniye kala ribaunt olunca Furkan doğrusunu yaptı. Orada faul de alsa yine son toptu, iki atışa gidecektik. Olmadı, geçemedik. Kapandılar o pozisyonda. Kolay değil, 6 saniye kala bütün sahayı geçip, bir sayı gerideyken böyle bir atmosferde o topu değerlendirebilmek... Kısmetsizliğin son noktasıydı" dedi.

Spor