Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Bakana söyleyeceğimi söyledim

Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Bakana söyleyeceğimi söyledim
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete yılda 1 kez zam yapılmasına dair, "Fiyat artışları durmadığı sürece bu meseleyi bir kere görüşmek doğru değil. Ben Bakan'a söyleyeceğimi söyledim." dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, asgari ücrete yılda 1 kez zam yapılacağına dair açıklamasında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Taşçıer'in hayırlı olsun ziyaretinin ardından yapılan basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün Atalay, halihazırdaki ekonomik durumda asgari ücrete 1 kez zam yapılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

"Fiyat artışları durmadığı sürece 1 kere görüşmek doğru değil"

Ülkenin ekonomik gidişatından dolayı yılda iki kez zam teklifinin görüşüldüğünü vurgulayan Atalay, "Niye asgari ücret 2 dönemdir 2 kere görüşülüyor? Ülkenin ekonomik şartları iyi gitmediği için görüşülüyor. Bu enflasyonu durdursunlar, bu fiyat artışları dursun, yılda 1 kere olsun sorun yok; ama fiyat artışları durmadığı sürece bu meseleyi bir kere görüşmek doğru değil. Dün Çalışma Bakanı buraya hayırlı olsuna geldi. Ben söyleyeceğimi söyledim. Bakan, 'Konuşuruz' dedi." ifadelerini kullandı.

Ekonomi