Erkan Baş: Asgari ücrete ara zam zorunluluktur

Erkan Baş: Asgari ücrete ara zam zorunluluktur
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Orta Vadeli Program kapsamındaki vergi reformu hazırlığına tepki gösterdi.

Kısa Dalga - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Asgari ücrete temmuzda ara zam yapılması bir zorunluluktur. 10 bin lira emekli maaşı olmaz" dedi.

ANKA'nın haberine göre; Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Çalışma Bakanı göstergelerin iyi gittiğini, olumlu olduğunu söylemiş. Bu nedenle de temmuzda binlerce çalışanın beklediği asgari ücrete ara zammın yapılmayacağını ifade etmiş. Gerçekten bu beyefendi hangi verilere bakıyor, hangi ülkede yaşıyor diye sormak zorunda hissediyorum kendimi" dedi.

"Vatandaşın kursağındaki son lokmayı da alacaklar"

Bir kanun hazırlığının sızdığını, vergilerde düzenleme yapılacağını anımsatan Baş, şunları söyledi:

"85 milyon yurttaşı doğrudan ilgilendiren vergilerle ilgili bir düzenleme yapılacak biz bunu bir 'sızma' ile öğreniyoruz. Bu böyle mi olmalı? Eğer siz gerçekten vatandaşın hayrına bir şey yapmayı düşünüyorsanız bir kere konunun muhataplarını davet edersiniz. Bu bir açıdan bakarsak kamuoyunu hazırlamak olarak değerlendirilebilir ya da kamuoyuyla pazarlık yapmak olabilir ama nihayetinde akla aykırıdır. Kanun yapma yöntemine aykırıdır. 22 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, 22 yıldır vergi reformu tartışmaları yapıyoruz, 22 yılın sonunda bu ekonomik krizden, yıkımdan bizi çıkartmak için bula bula buldukları çare vatandaşın kursağındaki son lokmayı da alacak yeni vergi düzenlemesi."

erkan-bas.jpeg

"AKP zenginlerin, patronların partisidir"

"Ocak ayında siz bu maaşları belirlediğinizde daha ilk maaşı aldığımızda bunun açlık sınırının altında kalacağı belliydi" diyen Baş, şöyle devam etti:

"Her geçen gün hayatı zorlaşan milyonlarca asgari ücretli için bir çağrı yapıyoruz, bu yaşamak için zorunlu olduğumuz bir çağrı. Asgari ücrete temmuzda ara zam yapılması bir zorunluluktur. 10 bin lira emekli maaşı olmaz. Bu memlekette memurlar yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkum ediliyorlar, bu kabul edilemez diyoruz. Bunu yapmayan beyefendiler bir de vergi bindirmek için kırk takla atıyorlar. Vatandaşı zaten toprağa gömmüşsünüz siz ya. Bir ülkede verginin kimden toplandığı, nasıl toplandığı ve nasıl harcandığı o ülkedeki iktidarın sınıfsal yapısını gösteren en net politik veridir. AKP zenginlerin partisidir, patronların partisidir." (Haber Merkezi)

Politika