Erkan Baş muhalefeti eleştirdi: İsrail şehirleriyle ne kardeşliği?

Erkan Baş muhalefeti eleştirdi:  İsrail şehirleriyle ne kardeşliği?
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İsrail şehirleri ile kardeş şehir anlaşması yapan muhalefet belediyelerini eleştirdi: Katliam politikalarını destekleyen belediyelerle ne kardeşliği?"

TİP Genel Başkanı Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları ile ilgili konuşan Erkan Baş, Dişişleri Bakanlığının, İsrail ile ilişkilerin Filistin'e zarar vermediğine dair açıklamalarına tepki gösterdi.

"Kasım ayında İsrail'e 320 milyon Dolarlık mal satılmış"

Gazze'de İsrail saldırılarının sürdüğü Kasım ayı boyunca Türkiye'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve akrabalarına ait şirketlerden 320 milyon Dolarlık mal satıldığına dikkat çeken Erkan Baş, "Geçen hafta burada söyledik, her gün Türkiye'deki limanlardan İsrail'e çelik başta olmak üzere birçok ürün gönderiyorlar. Gazze'de çoluk çocuk demeden binlerce insanı öldüren İsrail askerleri üşümesin diye termal içlikler gönderiyorlar. Üstelik bunları doğrudan Cumhurbaşkanı'nın oğlunun, eşinin, dostunun, akrabasının, arkadaşının şirketleri üzerinden yapıyorlar. Katliamın sürdüğü kasım ayı boyunca 320 milyon dolarlık mal satılmış, katliam devam ediyor, 320 milyon dolarlık mal satılmış! Bu da Ticaret Bakanı'nın rakamı, yani ne kadar üstü olduğunu bilmiyoruz, en az bu kadardır." diye konuştu.

"İsrail'le bağları kopartmaktan korkan bir muhalefet anlayışını reddediyoruz"

Erkan Baş, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili iktidarın tutumunu eleştirirken muhalefet belediyelerinin İsrail ile kardeş şehir anlaşmalarını da reddettiklerini dile getirdi.. İzmir'in Tel Aviv'le, Adana'nın Beerşeba ile Antalya'nın Bat Yam ve AKP'li Bursa'nın da Herzliya’yla kardeş şehir olduğunu söyleyen Erkan Baş, İsrail'le bağları kopartmaktan korkan bir muhalefet anlayışını reddettiklerinin altını çizdi.

"Kurtla öldürüyor, çobanla yiyor, sahibiyle ağlıyor anlayışı"

Erkan Baş, "Şimdi iktidarı eleştiriyoruz, ‘İktidar sözde Filistinci, özde İsrailci’ diyoruz. Geçen hafta bir de ‘kardeş belediyeleri’ öğrendik. Tel Aviv’le İzmir, Beerşeba’yla Adana, Bat Yam’la Antalya. Herzliya’yla Bursa kardeşliği… Neyin kardeşliği ya, neyin kardeşliği? Bizim kardeşlerimiz öldürülüyor şu anda, katlediliyor. Açıkça katliam yapan politikaları destekleyen belediyelerle hangi kardeşlik? İsrail'le bağları kopartmaktan korkan bir muhalefet anlayışını da iktidar anlayışını da reddediyoruz. Açık söyleyeceğim, bu Anadolu'da çok söylenen haliyle ‘Kurtla öldürüyor, çobanla yiyor, sahibiyle ağlıyor’ halidir. Bunu tümden reddediyoruz." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem