Erkan Baş Özgürlük Yürüyüşü’nün 15. gününde: Adımlarımızı kadınların özgürlüğü için atıyoruz

Erkan Baş Özgürlük Yürüyüşü’nün 15. gününde: Adımlarımızı kadınların özgürlüğü için atıyoruz
Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugünkü eylemini kadınlara ithaf etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ 15. gününde. Baş, bugünkü yürüyüşünü kadınlara ithaf etti.

Bugünkü durağı Ulukışla olan Baş, yürüyüş öncesi sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaştı.

Baş, “Giydikleri, güldükleri, bütün yaşamları Saray tarafından tahakküm altına alınmaya çalışılan kadınlar için yürüyoruz” notuyla paylaştığı videoda, bugün Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen kadın buluşmasını selamladı.

Baş, “Saray rejiminin insanca yaşama, özgürlüklerimize saldırıları belki de en çok kadınları etkiliyor. Katledildikleri yetmiyormuş gibi giydikleri, güldükleri saray rejimi tarafından tahakküm altına alınmaya çalışıyor” dedi.

“İstanbul Sözleşmesinden bir gece yarısı bir imza ile ayrılan iktidar, yıllardır artarak devam eden kadın cinayetlerine çözüm bulmak şöyle dursun bu cinayetleri her gün daha da tetikliyor” diyen Baş, şu ifadeleri kullandı:

“Evde, işte, sokakta üreten, emek veren, var eden bütün kadınlar, bu kötülüğü; bu adaletsizliği asla ve asla hak etmiyorlar. Bugün adımlarımızı karanlığa karşı kadınların özgürlüğü için atıyoruz, bugün adımlarımızı eşitlik için atıyoruz, bugün adımlarımızı tüm dünyada özgürlük için, eşitlik için atıyoruz.”

Baş, “Kadınlar bu karanlığı yırtıp atacak, memleketi özgürlüğe kavuşturacaklar” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem