Erkek şiddeti: Oktay Dönmez, avukat Dilara Yıldız'ı silahla vurarak katletti

Erkek şiddeti: Oktay Dönmez, avukat Dilara Yıldız'ı silahla vurarak katletti
Tuzla'da dün gece saatlerinde bir restoranda yemek yiyen avukat Dilara Yıldız, daha önce kendisini tehdit eden Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak katledildi.

Olay dün saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi'nde bulunan bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre   avukat Dilara Yıldız bir restoranda eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) ile birlikte oturuyordu. Bu sırada çıkan tartışmada Dönmez, belinden çıkardığı tabancayla Dilara Yıldız'a defalarca ateş etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Dilara Yıldız'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından adli tıp kuruma sevk edildi. Zanlı ise olay yerinin yanındaki polis merkezine giderek teslim oldu.

Yaşanan olaydan önce Oktay Dönmez'in, Dilara Yıldız'a tehdit mesajları attığı belirtildi Telefonunda kayıtlı olmayan ancak Dönmez'e ait olduğu öne sürülen mesajlarda Yıldız'a, "Çok zamanın yok bu hayatta" yazıldığı ifade edildi.

Atılan mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız'ın ise, “Özür dileyerek paylaşmak ve buradan cevap vermek istiyorum. Öncelikle bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, rahatsın ama nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim" şeklinde cevap veriyor.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VARDI

Yıldız'ın kuzeni Gamze Nur Akkaya ise şunları anlattı: "10 gün önce kuzenim il dışında iş gezisi seyahatindeydi. 10 gün boyunca kuzenimin evinde anahtarsız bir şekilde giriyor. Ultra üstün güvenlikli sitede 10 gün boyunca kuzenimin evinde duruyor. Dün akşam kuzenim eve geldiğinde evde görüyor. Kendisi Astsubaydı silah zoruyla kuzenimi tutuyor. Ardından  yemek yemek için dışarı çıkıyorlar. Karakolun yanındaki ciğerciye götürüyor. Ciğercide 4-5 kurşunla kuzenimi vuruyor. Melek gibiydi kimseye zararı olmazdı. Kendisi avukattı ve müvekkili eğer bir kadını öldürmüşse o davaya bakmıyordu. Çok iyi bir insandı. Çok hassastı, çok duyarlıydı bu konuda. Kendisinin uzaklaştırma kararı vardı buna rağmen eve girmiş" dedi.(DHA)

Gündem