Erkek şiddeti davası: Mahkeme 44 bıçak darbesini "canavarca his" olarak görmedi

Erkek şiddeti davası: Mahkeme 44 bıçak darbesini "canavarca his" olarak görmedi
Nurgül Boz’u 44 bıçak darbesiyle öldüren Ersin Korkmaz, ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyordu. Mahkeme 44 bıçak darbesini ‘canavarca’ saymayarak sanığa ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet verdi.


Ersin Korkmaz (44) ile Nurgül Boz (43) 7 yıl önce birlikte yaşamaya başladılar. İstanbul Ümraniye’de yaşayan çiftin bugün 6 yaşında olan bir kız çocukları dünyaya geldi. İşlediği bir suç nedeniyle cezaevine giren Ersin Korkmaz, koronavirüs nedeniyle izinli olarak dışarı çıktı. Ersin Korkmaz 10 Nisan 202'de mutfaktan aldığı bıçakla Nurgül Boz’u 44 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Hürriyet'ten Aziz Özen imzalı habere göre savcılık, sanığın "kıskançlık" savunmasını cezada indirim için yaptığına kanaat getirerek, Ersin Korkmaz hakkında ‘canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Nurgül Boz’un 44 kez bıçaklanmasını ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ olarak değerlendirmedi ve Ersin Korkmaz’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırdı.

Gündem