Erkek şiddetinde son nokta: Ayrıldığı kadının arabasına bomba yerleştirdi

Erkek şiddetinde son nokta: Ayrıldığı kadının arabasına bomba yerleştirdi
Çorum'da, dini nikahla birlikte yaşayıp, daha sonra ayrıldığı Hatun Demir'in otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştirdiği iddiasıyla tutuklanan Kadir Karadağ hakim karşısına çıktı. Hatun Demir, duruşmada Karadağ için "Bana "Bak çok kötü şeyler olacak" diyordu" dedi.

Türkiye'de hemen her gün kadın cinayeti işlenirken, şiddet vakaları artarak sürüyor.

7 Ocak'ta Ulukavak Mahallesi, Sakarya 3'üncü Sokak'ta park halindeki otomobilinin altına, düzenek yerleştirildiğini fark eden Hatun Demir, polise bildirdi.

İhbarla bölgeye trafik, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi. İncelemede, otomobile bomba düzeneği yerleştirildiği tespit edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, bölgedekileri uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanlarınca bomba düzeneği güvenli alana alınarak, fünye ile patlatıldı.

Patlama sırasında 3 araçta da hasar oluştu. İncelemede, bomba düzeneğinin üzerinde pil ve bazı parça ile aparatlar bulundu. Hatun Demir'in dini nikahla birlikte yaşayıp ayrıldığı, bomba düzeneğini otomobile yerleştirdiği iddia edilen Kadir Karadağ ile yardım ettiği öne sürülen Şükrü Gül, mahkemece tutuklandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Kadir Karadağ ile Şükrü Gül hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından 23'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tutuklu sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra taraf avukatları ve Hatun Demir katıldı.

Sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Her 2 kişiden de şikayetçi olduğunu söyleyen Hatun Demir, "Beni darbettiği günler olmuştur. Evin eşyalarını ve benim cep telefonumu kırdığı için bana telefon alacağını söyleyerek iki senet imzalattı. Senetleri boş alıp kendisi doldurdu. Bana "Bak çok kötü şeyler olacak" diyordu. Bir iki gün geçtikten sonra da bana birisi tüfekle ateş açıp yaraladı. Ben o dönem Çorum'u terk etmiştim, aracıma takip cihazı yerleştirmiş ya da takip etmiş olabilir. Sinop'ta beni buldu" dedi.

Hatun Demir ise mahkeme çıkışında "Adalet neyse o, söyleyeceğim bir şey yok. Suçluysa cezasını çeksin, suçsuz ise çekmesin benim kimseyle zorum kimseyle iddiam yok" dedi. (DHA)

Gündem