Erkek şiddetine karşı Muaythai'ye başladı, şimdi Avrupa şampiyonu

Erkek şiddetine karşı Muaythai'ye başladı, şimdi Avrupa şampiyonu
Antalya'da yaşayan 13 yaşındaki Ayşegül Ecrin Yıldı, hem Türkiye hem de Avrupa'da peş peşe madalya kazandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2015 yılında öldürülen Özgecan Aslan'ın hikayesinden etkilenen Songül Yıldız, kendisini koruyabilmesi için kızı Ayşegül'ü Muaythai sporuna yönlendirdi.

Ayşegül Yıldız, 2017 yılında milli takım antrenörü Yasin Urlu'nun yanında eğitime başladı.

Ayşegül Yıldız, Türkiye Şampiyonası'nda 2'nci, Avrupa Şampiyonası'nda 1'inci ve yine son olarak Antalya'da düzenlenen ve 33 ülkeden sporcuların katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda 1'inci oldu.

Sınıf arkadaşlarının da kendisinden çekindiğini söyleyen Ayşegül Ecrin Yıldız, şunları söyledi: "Annem, Özgecan Aslan cinayetinden sonra dışarıdayken başına bir şey gelir diye çok panik oldu. Liseye üniversiteye gittiğinde yanında olamazsak diye korktuğundan beni dövüş sporlarına yönlendirdi. Sadece yalnızken kendimi savunabileyim diye başladım. Maçlara çıkabileceğimi bilmiyordum. Başladıktan 1 yıl sonra 'Seni müsabakalara sokalım' dediler. Çıktığım ilk karşılaşmayı kazandım. Sonrasında ardı ardına karşılaşmalar devam etti. Katıldığım şampiyonaların biri hariç hepsinde altın madalya kazandım."

Başladığından bu yana hocası Yasin Urlu'nun kendisine yol gösterdiğini belirten Yıldız, "Geçen ay 33 ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda da kendi kilomda 1'inci oldum. Öncesinde de Türkiye Şampiyonası'nda 2'nci oldum. Önümüzde tekrar Türkiye Şampiyonası var. Hocam Yasin Urlu ile birlikte hazırlanıyoruz. Hedefim; Türkiye ve Avrupa Şampiyonası'nda 1'inci olduktan sonra milli forma ile dünya şampiyonu olmak. Dünya şampiyonu olduktan sonra ne mutlu bana."

Annesi tüm antrenmanlarına katılıyor

Anne Songül Yıldız ise şampiyon çocuğunu asla yalnız bırakmıyor.

Kızının bütün antrenmanları ile maçlarına katılan Songül Yıldız şunları kaydetti: "Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından kızımın bu spora başlaması gerektiğini düşündüm. İleride liseye, üniversiteye gidecek. Yalnız kaldığında kendini savunması için bu spora yazdırdım. Bu branşta müsabakalar oluyormuş, bilmiyorduk. Yasin hocamız, 'Maçlara katılsın. başarı elde eder' dedi. 2017'de başlamıştı, o günden bu yana birçok başarı elde etti. Müsabakalara çıkması gibi bir şey aklımızda yoktu. Sadece genç bir kızın akşam vakti dışarı rahat rahat çıkması için, kendini savunması için yazdırdık. Maçlara çıkıp, madalyalar kazanacağı aklımızın ucundan geçmiyordu." (DHA)

Yaşam