Erkek şiddetinin son kurbanı 15 yaşındaki Melike başından vurulup öldü

Erkek şiddetinin son kurbanı 15 yaşındaki Melike başından vurulup öldü
Erkek şiddetinin son kurbanı, nişanlısından ayrılan 15 yaşındaki Melike oldu. Melike, ayrıldığı nişanlısı tarafından başından vuruldu

Erkek şiddeti, kadınların küçük yaşta evlendirilmeye çalışılmasıyla birleşince kadın cinayetlerinin son kurbanı 15 yaşındaki Melike oldu. Aksaray’da Melike Arıbaş küçük yaşta evlendirilmek istendi ve nişanlandı, ardından da ayrıldı. 15 yaşındaki Melike, ailesiyle birlikte gittiği bir yakınının nişan töreninde, ayrıldığı nişanlısı 22 yaşındaki Muhammet Kılıç tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Kızını korumaya çalışan baba Doğanay Arıbaş da başından yaralandı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Taş Pazar Mahallesi’nde meydana geldi. Melike Arıbaş, ailesiyle birlikte bir yakınlarının nişanına gitti. Arıbaş, bir süre sonra nişana gelen ayrıldığı nişanlısı Muhammet Kılıç’ın silahlı saldırısına uğradı. Tabancayla başından vurulan Melike Arıbaş, kanlar içinde yere yığıldı. Kızını korumaya çalışan Doğanay Arıbaş da başından yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan baba- kızdan Melike Arıbaş, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Hastanede kızının ölüm haberini alan Asiye Arıbaş, “Ne olur Melike’mi verin bana, onu görmek istiyorum. Onun yerine ben ölseydim” diyerek gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi.

Polis, olayın ardından kaçan Muhammet Kılıç’ı kısa sürede suç aleti silahla yakalayarak gözaltına aldı. Olay yerinde yapılan incelemede ise 12 boş kovan bulundu.

Muhammet Kılıç’ın emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi. (DHA)

Yaşam