Erdoğan’dan partililere "küskünleri yeniden kazanın" talimatı

Erdoğan’dan partililere "küskünleri yeniden kazanın" talimatı
AKP il kongrelerine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere “Partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış olan arkadaşlarımızı tekrar yeniden saflarımıza kazandıralım. Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır” çağrısında bulundu. CHP’deki istifaları da değerlendiren Erdoğan’ın yorumu, “AK Parti'yi mesul tutmak pişkinliktir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Antalya, Bursa ve Muğla il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Partililere sık sık birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, parti içi küskünlerin yeniden kazanılmasını istedi. Son 1 yılda 1 milyon 300 binden fazla yeni üye kazandıklarını açıklayan  Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır. Partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış olan arkadaşlarımızı tekrar yeniden saflarımıza kazandıralım. İsimler, makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Türkiye'nin sendelemesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz.”

“CHP yönetiminden memnunuz”

CHP’de üç milletvekilinin istifası ardından yaşanan “Saray iddialarına” da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

“ Daha önce milletin gündemini haftalarca 'Külliye'ye giden CHP'li' diye meşgul etmişlerdi. Sonra bu kuyruklu yalanların CHP Genel Merkezi'nde üretildiği ortaya çıktı. Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Teröristler için gösterdikleri empatinin binde birini dahi o teröristlerin katlettiği insanlar için göstermediler. Devletin kaymakamına, öğretmenine karşı militan iftirası atarken teröristleri arkadaş diye koruma yarışına girdiler. AK Parti'yi mesul tutmak pişkinliktir. Çok net söylüyorum biz parti olarak mevcut CHP yönetiminden gayet memnunuz. Her hafta bir pot kıran bu CHP Genel Başkanı'ndan da memnunuz. Endişemiz ülkemiz adına. Bizim sıkıntımız demokrasimiz, Türk siyaseti adınadır. Kendi siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız. Çapı, kalibresi asla ölçü değildir.”

Gündem