Paşinyan: Çözüm için bir kaç seçenek sundum, hiçbir koşulda ülkemizi terk etmeyeceğiz

Paşinyan: Çözüm için bir kaç seçenek sundum, hiçbir koşulda ülkemizi terk etmeyeceğiz
Ermenistan ordusunun istifasını istediği Başbakan Nikol Paşinyan’dan karşı hamle. Paşinyan, Genelkurmay Başkanı’nı görevden aldığını duyurdu, "Biz buradayız ve hiçbir halükarda ülkemizi terk etmeyeceğiz. Ailem burada" dedi.

Bir bildiri yayınlayan Ermenistan Ordusu, 'Ermeni halkı için yeterli kararlar veremedikleri' için hükümetin ve Başbakan Nikol  Paşinyan'ın istifasını talep etti. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

Sputnik Türkiye’nin haberi göre, Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Nikol  Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Başbakan ve Ermenistan Cumhuriyeti Hükümeti'nin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Anavatanı savunurken çocukları ölen insanlara karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor" ifadelerine yer verildi. 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı. Paşinyan ayrıca, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

'Devrimi savunmamız gerekiyor'

Paşinyan, ordunun istifa talebiyle ilgili yaptığı açıklamada "Devrimi savunmamız gerekiyor. Çok zor bir durumdayız. Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma kararı aldım. Şimdi en önemli görev, sivillerin ve halkın iktidarını korumaktır" dedi. 

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da yaşadığı mağlubiyete ilişkin sorumluluğu üzerine aldığını anlatan Paşinyan, "Halkın bazı üst düzey ordu yetkililerine yönelik de bazı soruları var ve bu sorulardan kaçılamaz" ifadesini kullandı. 

Paşinyan'ın bugün saat 16.00'da vatandaşlara toplanma çağrısında bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yapacağı öğrenildi. Paşinyan, yaptığı çağrıyla ilgili olarak güvenlik güçlerinin gerekli önlemi alacağını açıkladı.

Hükümet binası önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan destekçilerinin yanına giden ve onlarla konuşan Paşinyan, Ermenistan ordusunun halka ve başbakana bağlılığını koruduğunu belirterek "Ermenistan'da gergin bir durum var ancak çatışma yaşanmayacağı konusunda mutabakat sağlamalıyız. İstifamın sorunun çözümü olduğundan emin değilim. Çözüm için birkaç seçenek sundum" dedi.



Ülkeden kaçacağı yönündeki iddialara da yanıt veren Paşinyan, "Enformasyon terörüne alıştığınızı umuyorum. Uçağımın hazırlandığı ve ülkeden kaçmaya hazırlandığımız gibi çok sayıda söylenti yayıyorlar. Biz buradayız ve hiçbir halükarda ülkemizi terk etmeyeceğiz. Ailem burada" ifadelerini kullandı.

Kremlin: Endişeyle takip ediyoruz

Konuyla ilgili Kremlin'den yapılan açıklamada ise, Erivan'daki gelişmeler üzerine Putin ile Paşinyan'ın henüz iletişime geçmediği, gerektiği takdirde iletişime geçmek üzere organizasyonun yapıldığını açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, tarafından yapılan açıklamada ayrıca, ""Ermenistan’daki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Ancak yaşananlar, Ermenistan’ın içişleri meselesidir. Ermenistan'daki herkesi itidalli olmaya çağırıyoruz, durum anayasal çerçevede kalmalı" ifadelerine yer verildi.

 

Dünya